Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Svampeture hos FOF København

Den store svampetur - Sortemose/Sortedam i Store Dyrehave

Igen i år tager vi på udflugt i dette fremragende svampeterræn ved Ny Hammersholt. Der er gode muligheder for rørhatte, kantareller og trompetsvampe. 

Vi starter med en kort introduktion, går ind i skoven og taler undervejs om, hvad vi finder. Vi holder en lille spisepause midtvejs og ser på, hvad vi har fundet indtil videre. Vi afslutter med samlet gennemgang af dagens udbytte, svampekontrol, og der gives et par gode råd til tilberedning.

Efter turen kan man efter ønske få tilsendt en vejledning om indsamling af spisesvampe.  

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk passende et par gode sko og påklædning.

Medbring evt. mad/drikke, en svampekurv, en kniv til rensning af svampene og en svampebog, hvis I har. Supplér evt. med et besøg på svampeatlas.dk, og hent evt. folder med kort på naturstyrelsen.dk/publikationer.

Brug evt. kortet i motionsfolderen over området, som du kan hente på naturstyrelsen.dk/publikationer, og supplér evt. med svampeatlas.dk.

Det kan anbefales (men er ikke et krav) at downloade appen Danmarks Svampeatlas inden turen, så den kan benyttes i løbet af dagen. Opret gerne en bruger og prøv den af hjemmefra.

Mødested: P-plads på Københavnsvej ca. 50-100 m sydøst for Kapelvej.

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture