Skip to content
Babymad - blomkålsmos med broccoli, mini-maker kursus ved FOF Aarhus

Mini-maker opskrift: Blomkålsmos


Blomkålsmos - også med broccoliPrøv denne lækre, cremet og super sunde blomkålsmos, der egner sig godt som tilbehør til aftensmaden eller smørbar på brødet til baby. Opskriften er udarbejdet af vores to tidligere instruktører og , der blandt andre har afholdt vores barselsworkshop i Mini-maker: Babymad.Ingredienser:


- 70 gr. blomkål

- 30 gr. broccoli

- ⅓ squash

- Vand

- 2 tsk. fedtstof

- ½ dl. modermælk eller modermælkserstatningSådan gør du:


- Skyl grøntsagerne, del blomkål og broccoli i små buketter samt skær squash i mindre stykker. Kom grøntsagerne i en lille gryde med vand, så det netop dækker grøntsagerne. Grøntsagerne koges i cirka 10 minutter eller til kålbuketterne er møre, og det meste af vandet er dampet væk.

- Det resterende vand hældes fra og gemmes til evt. senere brug. Grøntsagerne blendes med fedtstoffet til den ønskede konsistens. Du kan justere konsistensen med lidt af kogevandet. Lad grøden køle lidt af, inden den serveres.Velbekomme!


Blomkålsmos, opskrift på inspirationsside ved FOF Aarhus


 TIP


Du kan justere konsistensen ved at blende den til en cremet puré, som er lettere for dit barn at spise, eller du kan mose grøntsagerne med en ske og beholde noget tekstur, så dit barn kan øve sig i at tygge grøntsagerne. Du kan med fordel starte med en cremet konsistens og arbejde frem mod en grovere mos.

Smag evt. til med citronsaft.


Download: Mini-Maker opskriftsfolder

Musik og rytmik for børn ved underviser Ditte Loft, FOF Aarhus

kvalitetstid

Musik og rytmik

En sjov og hyggelig stund for børn og deres forældre eller bedsteforældre