Skip to content

Vi åbner for tilmelding til alle efterårets hold d. 9. juni - men vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, så hold øje når der kommer nyt!

Babymad - grønstsagsret, mini-maker kursus hos FOF Aarhus

Mini-maker opskrift: Rød grøntsagsret


Rød grøntsagsret - med mange grøntsagerFå masser af grønt ind i babys overgangskost med denne røde grøntsagsret. Opskriften kan varieres med forskellige ingredienser, som du kan læse mere om under TIP. Opskriften er udarbejdet af vores to tidligere instruktører og , der blandt andre har afholdt vores barselsworkshop i Mini-maker: Overgangskost.
Ingredienser:


1 fed hvidløg

1 lille løg

1 rød snackpeber

⅓ squash

⅓ aubergine

200 gr. tomater

2 spsk. olie til stegning

1 tsk. fedtstof
Sådan gør du:


Skær løg og hvidløg i små tern. Skyl grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker. Varm olien i en lille gryde, tilsæt løg og lad dem simre ved svag varme i ca. 5 minutter. Tilsæt hvidløg, peberfrugt samt squash, og lad det simre i yderligere 5 minutter. Tomaterne tilsættes, og lad retten simrer ved svag varme i cirka 15 minutter. Der kan tilsættes lidt vand undervejs, hvis retten bliver for tyk. Tilsæt fedtstof. Når det hele er kogt mørt, blendes retten til en grov konsistens med lidt bid i. Retten køles let af inden servering.Velbekomme!


Grøntsagsret, opskrift på inspirationsside ved FOF Aarhus


 


TIP


Variér grøntsagerne med fx broccoli, gulerødder eller butternut squash.


Download: Mini-Maker opskriftsfolder


Fødsel - før og efter

Mini-Maker: Babymad i alderen 4-12 måneder

Mangler du hjælp eller inspiration til overgangskost til din baby? Få tips til retter og mere til på kurset Mini-Maker