Skip to content
Livets facetter 2024 | FOF Københavns Omegn

Om Livets Facetter sæson 2024/2025

Livets Facetter hos FOF er et hyggeligt fællesskab og foredragsrække, hvor du møder andre kulturinteresserede og meget engagerede foredragsholdere, der fører dig rundt om mange af livets mange facetter: dannelse, aktuelle samfundsspørgsmål, personlige beretninger, musik, kunst og historie. Herunder finder du denne sæsons spændende program.

Tirsdag den 24. september 2024 kl. 14.00
Mogensen og Kristiansen (DEBATARRANGEMENT)
Traditionen tro indleder det charmerende makkerpar endnu engang sæsonen med en aktuel analyse af de politiske vejrforhold i Danmark, leveret som altid på underholdende vis. På dette foredrag vil du få svar på alle dine spørgsmål når der åbnes op for en spændende debat.
Peter Mogensen og Michael Kristiansen, politiske kommentatorer

Tirsdag den 8. oktober 2024 kl. 14.00
Afrikas heksebørn
Har du nogensinde haft lyst til at gå 100% efter din drøm? Følge dit hjerte og satse alt for én sag?
Anja Ringgren Lovén er kendt som den nordjyske kvinde, der opgav fast løn, materielle goder og Danmarks trygge rammer til fordel for Afrikas heksebørn. Anja har etableret sin egen nødhjælpsorganisation, Land of Hope, og i dag bor og arbejder hun i Nigeria, hvorfra hun driver sit eget børnehjem.

Anjas foredrag handler om overtroen i Nigeria, livet på hendes børnehjem, og om at træffe valg med hjertet, om at have mod til at gå utraditionelle veje og ikke mindst om at gøre det, man er bedst til.
Anja Ringgren Lovén, grundlægger og stifter af nødhjælpsorganisationen Land of Hope

Tirsdag den 22/10 oktober 2024 kl. 14.00
Dansk humor gennem 100 år – en latterorkan af et foredrag
Tag med på en tur gennem mere end 100 års dansk humor. Fra Osvald Helmuth over Victor Borge til nutidens standupkomikere over fænomener som Søs & Kirsten og Ørkenens Sønner. Med sjældne filmklip, velkendt eksempler, perspektiveringer og provokationer.
Jacob Wendt Jensen, journalist, filmanmelder, foredragsholder og forfatter

Tirsdag den 5. november 2024 kl. 14.00
Jagten på Stine Geislers morder
True Crime-forfatteren Peer Kaae fortæller i dette foredrag om drabet på den 18-årige gymnasieelev – og hans besættelse af at finde gerningsmanden. Forfatteren til true crime-klassikeren Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej kaster sig i dette foredrag over vor tids Peter Bangs Vej’. Det er en stærkt personlig beretning om den besættelse, der driver Peer Kaae til at jage morderen, der er gået fri gennem tre årtier. 

I sin jagt på gerningsmanden finder han frem til to helt centrale vidner, som ikke har været afhørt i 30 år, men som har afgørende nyt at fortælle i sagen. På baggrund af disse vidneudsagn og andre nye opdagelser lykkes det Peer Kaae at rekonstruere forløbet omkring drabet time for time og vise, at noget ikke hænger sammen. Der er noget helt galt …

Peer Kaae, f. 1965, er journalist og forfatter. Ud over bestselleren Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej har han bl.a. skrevet 3 er løgnerens tal, Maries morder og Den dømte mand, for hvilken han blev indstillet til Cavling Prisen
Peer Kaae, journalist, forfatter og foredragsholder

Tirsdag den 19. november 2024 kl. 14.00
Columbia med drone
Eventyrer Rasmus Krath har rejst tre måneder i Colombia med en splinterny lille drone, som blev sendt i luften utallige gange undervejs på rejsen og har hjembragt smukke film og fotos, der giver et helt nyt perspektiv på det at rejse.
Sammen med solide stillfotos fra Rasmus’ almindelige spejlreflekskamera præsenteres du for et nutidigt og ekstremt alsidigt Colombia – lige fra Stillehavskysten over bjergene i midten af landet, ind i regnskoven og op til det Caribiske Hav og storbyen Cartagena – en af verdens flotteste byer.

Rasmus fortæller Colombias historie – fra den spanske kolonisation op til nyere tid, hvor den berygtede narkobaron Pablo Escobar terroriserede landet i 1980´erne og indtil hans død i 1993. Du møder også Colombias folk, kultur og får Rasmus’ tanker til, hvor det smukke, men stadig til dels borgerkrigsplagede land er på vej hen.
Alt sammen krydret med en masse god musik og tilsat en lang række visuelle effekter på lærredet – så det er bare at læne sig tilbage og blive forført af et af klodens
mest både betagende og komplekse lande.
Rasmus Krath, eventyrer og foredragsholder

Tirsdag den 3. december 2024 kl. 14.00
Grønland – det er her, det sner – og der vi ler
Skuespiller og forfatter Flemming Jensen boede engang i nogle år i en lille nordgrønlandsk fangerbygd 40 km inde i bunden af Uummannaq Isfjord, 600 km nord for polarcirklen. Siden er han gang på gang vendt tilbage – primært fordi han ikke kan la’ vær’. Men også i forbindelse med filmoptagelser. 
Derudover er det blevet til novellesamlingen ”Vejledning i sælfangst”.  Flemming har også skrevet romanen ”ímaqa” – en fortælling om skæbner i Grønland - og det er tankerne i den, der danner basis for dette foredrag. 

Når Flemming taler om Grønland, taler han i meget høj grad om begrebet glæde – og om glædens kraft. Trods det dystre syn på nutiden, former foredraget sig som en ganske lystig affære, hvor taleren nægter at gå af vejen for tankespring, irrelevante betragtninger eller det rene skinbarlige sludder. Og da slet ikke for anekdoter fra det lille udsted højt mod nord.
Alt skal jo være så stort nu om dage – hvorfor så ikke også skoene?
Og selvfølgelig får vi en masse at vide om tilblivelsen af de to tv-julekalendere.
Flemming Jensen, skuespiller, forfatter og instruktør

Tirsdag den 7. januar 2025 kl. 14.00
Nytårskoncert
Vi skal fornøje os med sang og musik, leveret af de tre dejlige sopraner Charlotte Meldgaard, Karen Dinitzen og Pernille Bruun fra Det Kongelige Teaters Operakor. Når disse tre charmerende, humoristiske og uhøjtidelige divaer træder op – kommer du til at føle dig i godt selskab! Deres helt igennem professionelle tilgang fornægter sig ikke - og deres glæde og nerve smitter af lige på stedet. Du er med andre ord garanteret en uforglemmelig eftermiddag.
De 3 Kongelige sopraner fra Det Kongelige Teaters Operakor

Tirsdag den 21. januar 2025 kl. 14.00
12.000 års Danmarkshistorie, set gennem en tegneblyant
I dette historiske og tempofyldte foredrag vil Kasper Købke tage dig med ind i vores allesammens danmarkshistorie gennem de sidste 12.000 år, set gennem sin detaljerede blyantsstreg. Du vil komme helt tæt på de detaljerede værker, og derved helt tæt på vores fælles historie, med både sjove, fantastiske, livsbekræftende, hovedrystende, grumme, ondskabsfulde, uforståelige og morderiske fortællinger. Alle fortællingerne finder du i Kaspers 6 historiske værker, der samlet set udgør et stort udsmykningsværk han har skabt til et kultur- og idrætshus. Du vil også komme med helt ind i tegneværkstedet, hvor du får et konkret indblik i research- og skabelsesprocessen af de 6 historiske værker.
Kasper Købke, prisbelønnet kunstner og foredragsholder

Tirsdag den 4. februar 2025 kl. 14.00
Europas mikro-magiske lande
Tag med på et godt gammeldags roadtrip til Europas charmerende og kontrastfyldte små stater: Luxembourg, Liechtenstein, San Marino, Monaco og Andorra. Deres store forskellighed til trods har de to ting til fælles – International succes og en dybt nedarvet identitet som selvstændige lande.
Trods deres beskedne størrelse er disse små lande skjulte skatkamre fyldt med overraskende opdagelser og stolte befolkninger, som trofast værner om deres identitet, historiske berettigelse og selvstændighed.

Jan har altid interesseret sig for geopolitik, og har altid undret sig over hvordan Europas små, men meget succesrige lande har overlevet vores kontinents mange store omvæltninger siden forrige århundredeskifte, hvor to verdenskrige og en selvstændighedsbølge mod øst har ændret Europakortet markant, hvor lande er både opstået, delt og samlet, mens andre helt er ophørt med at eksistere.
Jan Tvernø, eventyrer og foredragsholder

Tirsdag den 18. februar 2025 kl. 14.00
Husk at være glad – et foredrag med Preben Kristensen
Tag med Preben Kristensen på opdagelse i hans liv og få et sjældent kig ind bag kulissen hos en af landets mest folkekære underholdere. Hør hvordan arbejderdrengen fra Skive, havnede på de skrå brædder og de bonede gulve. Hvordan man kan være en folkelig komiker den ene aften, højt agtet karakterskuespiller den næste og ikke mindst, hvordan kan man som yderst privat menneske, kan stå i offentlighedens skarpe lys.

Med afsæt i sin nye biografi ‘Husk at være glad’ fortæller Preben Kristensen i selskab med sin medforfatter Danni Travn levende og tænksomt om sit livs helt forunderlige rejse. Om det kærlige barndomshjems stærke værdier, som bar Preben frem: flid, nysgerrighed og ikke mindst livsglæde. Om fem årtiers dansk underholdning, komplet med sværdslag i kulissen, egen kamp for anerkendelse og ofte morsomme møder med nogle af landets største ikoner. Kort sagt et varmt foredrag fra et menneske, der minder os om at se livet i lyse nuancer.
Preben Kristensen, skuespiller og entertainer

Ret til ændringer forbeholdes!

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 24.09.2024 14:00-16:00 Kilden Peter Mogensen og Michael Kristiansen
2 Tirsdag 08.10.2024 14:00-16:00 Kilden Anja Ringgren Lovén
3 Tirsdag 22.10.2024 14:00-16:00 Kilden Jacob Wendt Jensen
Se alle Se færre
Foredragsholder

Forskellige foredragsholdere

En dygtig foredragsholder er altafgørende for en god oplevelse. Hos FOF Københavns Omegn lægger vi stor vægt på at udvælge foredragsholdere, som er både fagligt kompetente, har noget på hjerte og formår at formidle deres stof på en måde, som fanger publikum. Denne sæson kan du glæde dig til nøje udvalgte foredragsholdere.