Skip to content

Svømning

Svømning

Vores svømmehold er for børn i alderen 3 og 12 år og er et godt supplement til skolesvømning. Vores dygtige instruktører vil på bedste vis sørge for en undervisning, der indeholder grundig instruktion til svømning, men hvor der også er tid til skæg og ballade. Vi tilbyder kurser i svømning for begyndere og øvede. Børn i alderen 3-9 år skal have en voksen med i vandet. Der udsendes et velkomstbrev med praktisk info om fx brug af våddragt, bådevinger m.m. inden holdstart.
OBS! Babysvømning foregår i varmtvandsbassin, de øvrige hold foregår i almindelige svømmebassiner. 

Du kan læse om de forskellige svømmehold og niveauer herunder og finde frem til, hvor dit barn bedst passer ind.

Underviserne Lisbet Hansen, Mette Engel og Henrik Petersen har begge undervist på FOF's børnesvømmehold gennem mange år.

Læs om de forskellige svømmehold og niveauer her: 

 • Sildehajer

  Som Sildehaj er du helt ny i vandet og skal vænne dig til vand og leg. Vi øver vandtilvænning, hvor du bl.a. skal lærer at springe i vandet fra bassinkanten, lave bobler med mund og næse under vandet, flyde på ryggen, vende fra rygliggende til maveliggende og retur med en aquaorm samt svømme ben-spark med en aquaorm under armhulen.

  1 forælder skal altid være med i vandet. Der må bruges våddragt og gummifødder (tal eventuelt med underviser om dette inden du køber noget). Der er også altid plads til leg.

 • Rødhajer

  Rødhajerne er til dig som enten har gået til vandtilvæning eller har gennemført vores Sildehajer hold. Her skal du kunne bevæge dig rundt i vandet. Som Rødhaj øver du dig i at springe op og ned i vandet. Du lærer at puste bobler med munden i 3-4 sekunder, hoppe i vandet fra kanten siddende, hugsiddende og stående. Derudover skal vi dykke under søhest, kravle på plade. lave raketafset fra kanten på både mave og ryg og flyde på ryggen som en søstjerne. Vi øver også ryg- og mave crawl. Der er selvfølgelig også altid plads til leg. 

  Der skal være 1 forælder med i vandet altid, der må bruges våddragt og gummifødder (tal med underviser om dette før du eventuelt køber noget).

 • Blåhajer

  Som Blåhaj skal du være endnu bedre til at begå dig i vandet på sikker vis, og føle dig tryg ved selv at hoppe i vandet uden hjælpemidler som f.eks. bælte og vinger og kunne lide at dykke hele hovedet under vandet.

  Du lærer at svømme brystsvømning, ryg og mavecrawl, springe fra kanten hugsiddende og stående, raketfart på maven gennem en hullahopring, flyde som en søstjerne, svømme 15 m. rygcrawl med rolig hovedstilling og lave haletudseben.

  1 forælder delvist med i vandet, spørg underviseren. Der må bruges våddragt og gummifødder. Der er også altid plads til leg.

 • Hammerhajer

  Hammerhajerne må gerne være store vandhunde, som ikke kan lade være med at dykke, hoppe og sprøjte med vand, men de skal naturligvis være gode til at lytte. Legene udvikler sig i takt med dine evner. Så her er der spændende og udfordrende undervisning. Du øver dig i mave og ryg crawl og med tiden på at kunne bevæge dig som en fisk i vandet. Du starter butterflysvømning og fortsætter med brystsvømning ved at udvikle teknikkerne i arme og ben.

  Du lærer at igangsætte svømning fra kant uden at røre bunden, dykke ned og hente dykkerring fra bunden, brystsvømning med hjælpemidler og 200 m. crawl med rolig og korrekt vejrtrækning. Der vil desuden være introduktion til livredning, herunder de 5 baderåd og selvredning og bjærgning.

  1 forælder skal være i hallen. Der må bruges våddragt og gummifødder, tal med underviser om dette. Der er også altid plads til leg. 

   

 • Tigerhajer

  Som tigerhaj skal du kunne svømme godt mave- og rygcrawl, og hvis du er en sej haj, kan du svømme butterfly! Når tigerhajen springer, er det ofte med et laaangt dyk! Tigerhajen bliver aldrig træt af at boltre sig i sit rette element.

  Du lærer at svømme 200 m. crawl som opvarmning, dykningsteknikker i labyrint, øver butterfly, korrekt vejrtrækning i crawl, brystsvømning næsten uden hjælpemidler og livredning.

  Der må bruges våddragt og gummifødder. Tal med underviser om dette. Der er også altid plads til leg.

 • Hvidhajer

  Som hvidhaj er du øverst i fødekæden i svømmeskolen. Det er her du lære de sejeste spring og de længste dyk. Her kan du svømme butterfly og brystsvømning og svømme lange distancer. Holdet består fortrinsvis af svømmere, som har deltaget et par år i forvejen, og som har kendskab til de 4 svømmearter og ønsker at udfordre deres svømmetekniske færdigheder.

  Vi arbejder med opvarmning og finpudsning af vejrtrækning og håndstilling i crawl. Vi øver lodrette dyk og flere dyk i træk. Vi øver desuden bæring i vandet samt hovedstilling til korrekt vejrtrækning i brystsvømning.

  Der må bruges våddragt og gummifødder. Tal med underviser om dette. Der er også altid plads til leg.