Skip to content
Torsdagshøjskolen

Torsdagshøjskolen sæson 2024/2025

De gjorde en forskel – seks store danske personligheder. Danmarkshistorien vrimler med personligheder, politikere, kunstnere og forfattere som hver især har gjort en forskel og haft betydning for hvem, vi er i dag. Nogle blev anerkendt i samtiden, men er alligevel gået i glemmebogen. Andre blev miskendt i samtiden, men eftertiden har forstået deres betydning.

I seks foredrag med masser af flotte billeder, sætter cand.phil. Kirsten Dreyer fokus på tre kvinder og tre mænd, der alle har bidraget til historiens gang, selvom vi måske ikke tænker over det.
1. Grevinde Danner – balletdanserinden der blev landets førstedame
2. Baronesse Christine Stampe – Thorvaldsens moderlige veninde på Nysø
3. J.P. Jacobsen – Marie Grubbe og Niels Lyhnes forfatter
4. Henrik Pontoppidan. Nobelpristageren, der bl.a. skrev ”Lykke-Per”
5. Johs. V. Jensen. Nobelpristageren, der satte fokus på dansk mentalitet i ”Kongens Fald”
6. Karin Michaëlis. Forfatteren bag ”Den farlige Alder” og Bibi-bøgerne

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 03.10.2024 10:00-13:00 Glostrup Medborgerhus Kirsten Dreyer (Foredragsholder)
2 Torsdag 07.11.2024 10:00-13:00 Glostrup Medborgerhus Kirsten Dreyer (Foredragsholder)
3 Torsdag 12.12.2024 10:00-13:00 Glostrup Medborgerhus Kirsten Dreyer (Foredragsholder)
Se alle Se færre
Kirsten Dreyer | FOF Københavns Omegn

Kirsten Dreyer (Foredragsholder)

Kirsten er cand.phil. i dansk fra Københavns Universitet i 1984 og begyndte samme år at undervise i FOF først i Køge, og siden 1985 har hun stået for Torsdagshøjskolen i FOF Glostrup-Vallensbæk, hvor hun har holdt foredrag om mange forskellige emner - men især om Guldalderdigterne. Sideløbende har Kirsten forsket i H.C. Andersen på Det Kongelige Bibliotek og udgivet en lang række af hans brevvekslinger med støtte fra Carlsbergfondet og Velux Fonden. Desuden har hun udgivet brevvekslingen mellem en af Guldalderens berømteste kvindeskikkelser Kamma Rahbek og Chr. Molbech, og i efteråret 2018 udkommer en stor bog om Kamma Rahbek og de mange kulturpersonligheder som Oehlenschläger, Johan Ludvig Heiberg og H.C. Andersen, der kom i hendes hjem på Bakkehuset på Frederiksberg, der i vore dage er museum.

Ved siden af arbejdet i FOF og på Det Kongelige Bibliotek er Kirsten formand for Heiberg-Selskabet og næstformand i H.C. Andersen-Samfundet i København.