Skip to content
Vesterbro på kryds og tværs

Vesterbro på kryds og tværs

Vi mødes ved Frihedsstøtten over for Hovedbanegården, inden vi krydser rundt i denne farverige bydel.

Vi skal besøge glemte hjørner, Trommesalen, DGI-byen med små tykke mænd og damer, Kødbyen og Sundhedsrummet. Desuden ser du Københavns mest mærkværdige bygningsværk Skydebanemuren, hvor Caroline Mathilde ’skød papegøjen’, og parisergaden Westend, der blev bygget til bordelegade. Undervejs ser du smukke bygninger, kunstværker og gavlmalerier.

Vi standser op, når der er en god historie at fortælle, som hvorfor Hotel Astoria har 20 cm. tykke døre til værelserne. Har Paladsteatret engang været hovedbanegård, og hvorfor foretager politiet aldrig anholdelser i en bestemt gade? Hvorfor overgiver Istedgade sig aldrig, og hvordan er det med de offentlige fruentimmere?

Mødested: Frihedsstøtten over for Hovedbanegården. Turen slutter på Vesterbro Torv

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 08.04.2025 11:00-12:45 Frihedsstøtten overfor Hovedbanegården Kim Greiner
Kim Greiner | FOF Københavns Omegn
Foredragsholder

Kim Greiner

Kim Greiner er uddannet skov- og landskabsingeniør. I en længere årrække har han været ansat som havemester i Landbohøjskolens Have. Siden 2015 er han på fuld tid som forfatter, foredragsholder og københavnerguide. Han er lidt af en eventyrer og globetrotter, idet han har rejst i 73 forskellige lande på 6 kontinenter. Både hans foredrag og byvandringer spænder vidt og er kendetegnet ved, at de altid fremføres engageret, med et glimt i øjet og er særdeles underholdende.