Skip to content
Bellevue Teatret

Bellevue Teatret, en del af den hvide by ved Klampenborg

Foto: Christina Hauschildt og Henrik Ohsten

På denne rundvisning får du et foredrag om teatret og hele det nærliggende område. Det ikoniske Bellevue Teatret, som ligger elegant på Strandvejen i Klampenborg åbnede i 1936 som en del af "den hvide by" tegnet af arkitekten Arne Jacobsen.

Teatret rummer mange detaljer og er en arkitektonisk perle i særklasse. Det der gør teatret til sit helt eget, er at taget kan skydes til side, så himlen kan blive en del af kulisserne og derved give dig som gæst, en særlig oplevelse ved at kunne fornemme duften af den omkringliggende skov og strand. Hvis himlen er blå, skydes taget til side. Oprindelig var teatret skabt til at være et sommerteater, men i dag spilles der forestillinger året rundt.

Vi skal opleve det smukke teaterrum, faciliteterne for skuespillerne, deres omklædningsrum og så skal du naturligvis også opleve at stå på de skrå brædder. Desuden vil kunsthistoriker Christian Astostoli fortæller om Arne Jacobsens historie og om hans kunstneriske virke samt om områdets udvikling gennem mange år.

Mødested: Strandvejen 451, 2930 Klampenborg 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 28.10.2024 13:30-14:30 Bellevue Teatret Pia Mengel

Pia Mengel

Pia Mengel er uddannet Aut. turistguide og er guide for en lang række af FOF´s rundvisninger, Kulturbesøg, ture med Opera og Musicals og busture med kulturindhold mm.