Skip to content
Regensen | FOF Københavns Omegn

Kom med bag murene på Regensen

Få et unikt indblik i det af Danmarks ældste og mest traditionsrige kollegiers historie.

FOF inviterer dig til særrundvisning på Regensen. Du har med garanti gået forbi buegangen over for Rundetårn uden at skænke det en tanke, at der er indenfor murerne, har boet tusindvis af studerende med deres helt egne traditioner i 400 år.

Du skal høre om Regensens historie, arkitektur og ikke mindst de mange traditioner, der stadig holdes i hævd på Regensen. Regensens interne rundviser som varetager rundvisningerne, vil fortælle om, hvad det vil sige at holde et regensembede, om kollegiets berømtheder, om kunsten at sjofle og om, hvad det vil sige at dø i løbet af ens levetid (regensianerne ‘dør’, når de fraflytter Regensen).”

Regensen er i dag et kollegium for studerende ved Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Regensen blev opført 1618-23 på initiativ af Christian 4. som bolig for de 120 studenter, der oppebar Kommunitetet. Den gamle bygning gik til ved Københavns brand i 1728, hvorefter Regensen i årene efter 1730 blev genopført, væsentligst i sin nuværende skikkelse.

Mødested: St. Kannike Stræde 2, 1169 København K.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 21.09.2024 11:00-12:30 Regensen Pia Mengel

Pia Mengel

Pia Mengel er uddannet Aut. turistguide og er guide for en lang række af FOF´s rundvisninger, Kulturbesøg, ture med Opera og Musicals og busture med kulturindhold mm.