Skip to content
Bæredygtig mad | FOF Københavns Omegn

Bæredygtige valg til en grønnere fremtid

Velkommen til Workshop i Genbrug i Køkkenet: Bæredygtige Valg til en Grønnere Fremtid!

I denne spændende workshop vil vi udforske, hvordan du kan gøre dit køkken mere bæredygtigt ved at genbruge og mindske spild. Med fokus på at reducere affald og spare på ressourcerne vil du lære en række kreative og praktiske måder at tage del i bevaringen af vores planet, samtidig med at du nyder lækker mad.

Workshopoversigt:

Del 1: Madspildsminimering

Lær hvordan du kan planlægge dine måltider for at undgå madspild. Vi vil diskutere opbevaring af madvarer, datomærkning og kreative måder at brugerester på.

Del 2: Genbrug af Madrester

Opdag de mange måder, du kan forvandle madrester til nye og velsmagende retter. Fra suppefonde til smørepålæg og omeletter, vil vi udforske opskrifter og ideer til at genbruge rester.

Del 3: Zero Waste Køkkenudstyr

Vi vil undersøge, hvordan du kan reducere dit forbrug af engangsemballage og plastik ved at vælge bæredygtigt køkkenudstyr og emballagealternativer.

Del 4: Bæredygtige Indkøb og Ressourcebevidsthed

Lær om at træffe kloge indkøbsbeslutninger, herunder valget af lokale og sæsonbestemte ingredienser samt at købe i løs vægt for at undgå overflødigemballage. Vi vil også diskutere kompostering og affaldssortering.

*Råvare pris pr. person pr. gang ca. kr. 175,- afregnes direkte med underviser den første dag.

Information

  • Dato 11.05.2024-12.05.2024
  • Adresse Parkskolen
    Parkvej 76
    2630 Taastrup
  • Lokale Husgerning
  • Bemærkninger Råvare pris pr. person pr. gang ca. kr. 175,- afregnes direkte med underviser den førrste dag.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 11.05.2024 15:00-18:30 Parkskolen Arne Fjellerad
2 Søndag 12.05.2024 15:00-18:30 Parkskolen Arne Fjellerad
Underviser

Arne Fjellerad

Arne er 65 år og har hele sit voksenliv haft madlavning som hobby. Oprindeligt er Arne uddannet folkeskolelærer i blandt andet madkundskab/hjemkundskab og har flere gange været censor ved madlavningseksaminer, ligesom han også har undervist i madlavning i flere år. Det vigtigste for Arne er, at måltidet skal været en nydelse - i forhold til smag, duft og udseende; Men det må samtidig gerne være sundt for krop og sjæl. Personligt går han meget op i at sammensætte måltiderne med gode kvalitetsvine, da han finder, at god mad og vin sammen skaber en unik harmoni. Han har afholdt adskillige vinsmagninger såvel som blindsmagninger og åbne smagninger. At lave mad sammen for derefter at nyde den sammen er for Arne den ultimative "fest".