Skip to content
Lungetræning KOL | FOF Københavns Omegn

Lungetræning for KOL og andre lungeproblemer

Lungetræning for KOL og andre lungeproblemer

Alle har godt af at motionere og få pulsen lidt op. Også dig, som har nedsat lungefunktion. Selvom det kan virke hårdt, uoverskueligt og måske utrygt, når man kæmper med luften, vil regelmæssig træning bidrage til at du mærker mere luft i lungerne.

KOL-lungetræning er specielt tilrettelagt folk med nedsat lungefunktion i forbindelse med blandt andet KOL. Målet er at give dig flere kræfter, mere luft og større udholdenhed, så du vil opleve en bedre hverdag. Vi træner muskler og har samtidig fokus på, hvordan du bedst muligt aflaster dine lunger. Vi styrker din bevidsthed og tryghed omkring åndedrættet og styrker din åndedrætsfunktion. 

I træningen arbejder vi med både kondition, muskelstyrke, udholdenhed, bevægelighed, smidighed og balance. Vi udspænder/strækker stram muskulatur, og korrigerer kropsholdningen, for at skabe god plads til vejrtrækningen. Vi træner også bækkenbunden, og arbejder med åndedrætsøvelser og forskellige åndedrætsteknikker. Og så arbejder vi med fysisk afspænding og indre ro.

Træningen/undervisningen foregår i trygge rammer med en erfaren og specialiseret underviser, og max. 7 deltagere på holdet. Der holdes små fælles pauser, i træningen, efter behov, men det er også muligt undervejs, at tage sine egne pauser, hvis og når man har behov for dette. Der tages individuelle hensyn.

Undervisningen varetages af Mette Lykke, som bla. er uddannet bevægelsespædagog og har mere en 30 års erfaring med undervisning og formidling indenfor sundhed og bevægelse. Mette er desuden specialiseret i træning af folk med nedsat lungefunktion, og har i mange år undervist bla. KOL- ramte.