Skip to content
Garderhøjfortet

Garderhøjfortet, Københavns største befæstningsanlæg, inkl. kanonaffyring

Prisen er inkl. entré

På rundvisningen med en af stedets lokale guider ser du Garderhøjfortet, som er det eneste fort i Københavns Befæstning, som udelukkende er bygget for penge, som blev indsamlet blandt den Danske befolkning. Du kommer op i Garderhøjfortets to-kanontårne, der var spækket med topmoderne teknologi, da det blev bygget i 1892. Du vil opleve hvordan det 100 tons tunge tårn kan dreje 360 grader og se hvordan man laver indstilling mod de mål, der var vigtige for forsvaret. Du vil kunne fornemme stemningen under den 22 cm tykke jernkuppel, som var et værn mod fjendernes granater, og selvfølgelig kommer du til at se ammunitionselevatoren, der gav soldaterne mulighed for at hejse de næsten 40 kilo tunge granater op til kanonerne fra ammunitionsdepoterne.

Som det sidste på dagens historiske oplevelse skal vi se og høre når de 2 store kanoner affyres.
Efter rundvisningen kan du nyde dine egen medbragte madpakke ved de borde og bænke som står på fortets område eller i et af fortets to messer. 

*Rundvisningen er velegnet for hele familien.

Mødested: Garderhøjfort 4, 2820 Gentofte

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 29.09.2024 10:45-12:15 Garderhøjfortet Pia Mengel

Pia Mengel

Pia Mengel er uddannet Aut. turistguide og er guide for en lang række af FOF´s rundvisninger, Kulturbesøg, ture med Opera og Musicals og busture med kulturindhold mm.