Skip to content
Lær at hækle i FOF

Craft-Psykologi

Craft-Psykologi

2412 Craft-Psykologi ... strikke- og hæklefællesskab

At strikke og hækle er ikke kun for hyggens skyld; det er også sundt for vores mentale og fysiske helbred. De gentagne og rytmiske bevægelser beroliger vores nervesystem, vi kommer i flow og glemmer tid og sted et øjeblik. Ifølge Craft psykologien er dette blot en brøkdel af de positive effekter der er ved at beskæftige sig kreativt med hænderne.

På holdet her bliver du en del af et fællesskab med andre, der interesserer sig for eller har lyst til at lære at hækle eller strikke. Er du nybegynder, kan jeg helt sikkert hjælpe dig i gang. Er du mere øvet og gået i stå med et projekt eller en opskrift er du også meget velkommen til at tage det med.

Jeg ser frem til nogle hyggelige og produktive aftener!

 

Tid: onsdage kl. 18.30 - 19.50, flg. datoer : 4/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 23/10, 30/10, 6/11, 20/11, 27/11.

Start d. 4. september 2024

Biblioteket

10 x 2 lektioner - 900 kr.

Underviser: Sophie Ehlers Bedsted - linjefag i håndværk og design

 

 

2413 Craft-psykologi - workshop

Craft er en fællesbetegnelse for håndarbejde og lystbetonet håndværk. Når vi beskæftiger os med vores passion, glemmer vi vores bekymringer for en stund, vi kommer i en tilstand af flow og glemmer tid og sted. Dette er blot nogle af de effekter, som udførelsen af craft medfører.

Inden for de seneste år er der kommet større fokus på, hvordan craft kan have gavnlige sundhedsfremmende effekter på vores helbred og almene tilstand. Forskning viser bl.a. hvordan craft kan modvirke stress, depression, angst og andre psykiske lidelser.

I denne workshop vil jeg give en introduktion til Craft-psykologi, og I vil lære, hvordan I aktivt kan bruge jeres passion og viden om Craft-psykologi til at opnå bedre trivsel og få mere ro på nervesystemet i jeres hverdag. Derudover skal vi lave en øvelse i form af vikleprøver, som er et eksempel på en flowgenererende aktivitet.

Workshoppen henvender sig til alle fra alderen 16+.

Det kræver ingen håndarbejdsmæssige færdigheder at kunne deltage.

"Medbring gerne garnrester til fælles afbenyttelse til vikleprøverne".

 

Lørdag d. 5. september 2024 kl. 10 - 12.30

Pris - 150 kr.

VitaPark, Spisestuen

 

Underviser: Sophie Ehlers Bedsted - linjefag i håndværk og design