Skip to content

På grund af flytning til anden lokation er kontoret og telefonen lukket for betjening fra og med onsdag den 29. maj 2024 til og med mandag den 3. juni 2024. Vi er således klar ved telefonen tirsdag den 4. juni kl. 10:00

Strik hos FOF

Strik, hækling, broderi og knipling

Strik, hækling, broderi og knipling

Strik, hækling og knipling er i gang med en renæssance. Nørkleriet er godt imod stress og overbelastninger, og når man ved, hvad man gør, så kan man gøre det over alt. Du har jo allerede set folk hækle og strikke i toget, under middagen eller over zoom – skal du ikke være med på bølgen?

Det kan være med til at give dig et frisk pust, så du kan klare hverdagen strabadser. Derudover kan det også give et fysisk resultat, som kan give dig tilfredshed, samt en indre ro. At strikke, hækle og kniple kan endda være en gave til andre, da man kan dele ud af sine fantastiske kreationer og lave en masse flotte jule- eller fødselsdagsgaver.

Strik

Når du strikker, er det kun fantasien, som sætter grænser. Du kan strikke ALT! Du kan strikke:

 • Trøjer
 • Tasker
 • Poser
 • Sweatre

Du kan endda strikke tøj til din hund eller kanin. På vores hold kan både begynder og øvede være med. Her vil du lære de basale teknikker, og jo bedre du bliver, jo mere avancerede teknikker vil du lære.

Hækling

Hos FOF vil du lære de grundlæggende masker og teknikker. Hvis du allerede har styr på dette, vil der blive arbejdet videre med din hækling. Hos FOF kan du finde inspiration til dit næste hækleeventyr – om det er en bamse eller en bøllehat. Du vil derudover også få tips og tricks, så du kun bliver endnu bedre til det.

Vores undervisning er individuel, og på den måde vil du blive bragt videre. Undervisningen vil også være på dit eget niveau, så du bliver udfordret.

Har du et projekt derhjemme, som du enten er kørt træt i eller vil du gerne starte et nyt projekt? Så skynd dig at tilmelde dig et hold, så du kan slippe din kreativitet løs her hos os.

Hvad er knipling?

Knipling er et håndarbejde, som har eksisteret i lang tid. Man mener, at det har opstået i Norditalien i 1500-tallet. Knipling er derved et gammel kunsthåndværk, og det er en del af den danske historie og kulturarv.

Fun Facts
Vidste du, at der hvert tredje år bliver afholdt en kniplings-festival i Tønder? Her kommer der besøgende fra hele verden og er meget populær i Danmark.

Teknikker
Du vil blive lært de forskellige teknikker, som kan bruges til forskellige ting. Du kan f.eks. kniple:

 • Julepynt
 • Pynt til borde
 • Beklædning

  Knipling er nemlig meget mere end blonder, selvom det også laves i stor stil.

Her vil du opleve et helt nyt fællesskab med en masse herlige personer, som brænder for netop det samme som dig. Og måske vil du endda finde den person, som skal med dig til Kniplings-festival i Tønder.

Hvad skal du bruge

 • Du behøver faktisk ikke så mange ting, når du skal til at begynde til knipling. Alt der skal bruges er:

 • Kniplebræt (lavet af flamingo)
 • Garn
 • Kniplepinde
 • Et mønster

At kniple tager en vis tid, så du skal have en del tålmodighed, men når du har fat i teknikken, så går det ellers bare derudad.

Undervisere

Vores undervisere er top trænede og klar til at give dig den bedste undervisning! Der vil være grundig individuel vejledning for både begyndere og øvede.

Derved vil du mestre teknikkerne på ingen tid.

Vi håber på, at vi ser dig på et af vores hold!

Vi ser i hvert fald frem til at møde dig