Skip to content
Yin yoga med Helene Rosenberg Larsen hos FOF Vest

Yin yoga

Yin yoga

Yin yoga er en blid meditativ yogaform, som på kropsniveau sigter på at påvirke muskler og bindevæv.

Bindevævet ligger som et stærkt støttevæv overalt i vores krop; omkring muskler, knogler, indre organer mm. Ved at påvirke vævet via de dybe stræk, som holdes i 3-5 minutter, bliver vævet på samme tid både stærkere og mere fleksibelt, så muskelspændinger langsomt kan slippe, og du vil opleve en større frihed og velvære i din krop.

I yin yogaen, som jeg formidler den, er der ingen præstation og forventning om, at du skal se ud på en bestemt måde i stillingerne, da vore kroppe anatomisk er meget forskellige. Derfor kan det samme stræk i kroppen se forskelligt ud fra person til person, og jeg har også altid alternative forslag til en stilling, hvis den ikke fungerer hos dig. Det betyder, at det ikke er vigtigt, hvor langt du kan komme i stillingen, men mere at du finder en stilling der passer til din krop.

Udover at påvirke kroppen, så påvirker Yin yogaen også sindet. I Yin-stillingerne trænes bl.a. at være nærværende og mindful. Gennem de lange passive stræk, hvor du hviler ind i stillingerne, vil du mærke hvordan både krop, åndedræt og dit sind falder til ro, og derfra får mulighed for at restituere og samle fornyet energi og overskud.

I Yin yogaen er krop og sind så at sige to sider af samme mønt. Man kan sige, at vi lærer kroppen at kende gennem sindet og sindet at kende gennem kroppen.

Jeg glæder mig til at byde dig indenfor, og give dig mulighed for i egen krop og sind at mærke alle de gavnlige virkninger af Yin yogaen.

Kom gerne i blødt tøj, og gerne med to lag på overkroppen, så du har mulighed for at tage en trøje på/af undervejs. 
Måtter og øvrigt udstyr findes i det dejlige lokale vi har til yogaen.

Har du spørgsmål til holdet er du meget velkommen til at kontakte mig via mine kontakt oplysninger her på holdsiden, alternativt kan du kontakte FOF`s kontor på: tilmelding@fof-vest.dk