Skip to content
Yin Yoga hos FOF-Vest

Yin yoga

Yin yoga

Yin yoga betegnes også som den blide meditative yogaform, som på kropsniveau især sigter på at påvirke muskler og bindevæv. Bindevævet ligger som et stærkt støttevæv overalt i vores krop; omkring muskler, knogler, indre organer mm. Ved at påvirke vævet via de dybe stræk, som holdes 3-5 minutter, bliver vævet på samme tid både stærkere og mere fleksibelt, og du vil opleve at muskelspændinger langsomt kan slippe.

I yin yogaen, som jeg formidler den, er der ingen præstation og forventning om, at du skal se ud på en bestemt måde i stillingerne, da vore kroppe anatomisk er meget forskellige. Derfor kan det samme stræk i kroppen se forskelligt ud fra person til person, og jeg har altid alternative forlag til en stilling, hvis den ikke fungerer hos dig. Det betyder, at det ikke er vigtigt, hvor langt du kan komme i stillingen, men mere at du finder en stilling der passer til din krop.

Udover at påvirke kroppen, så påvirker Yin yogaen også sindet. I Yin stillingerne trænes bl.a. at være nærværende og mindfuld. Gennem de lange passive stræk, hvor du hviler ind i stillingerne, vil du mærke hvordan både krop, åndedræt og dit sind falder til ro, og derfra får mulighed for at restituere og samle fornyet energi og overskud.

I Yin yogaen er krop og sind, så at sige to sider af samme mønt. Man kan sige, at vi lærer kroppen at kende gennem sindet og sindet at kende gennem kroppen.