Skip to content

Kontoret holder sommerferie lukket i uge 27-31. Du kan stadig tilmelde dig alle vores spændende kurser til efteråret her på siden. Vi ønsker alle en rigtig god sommer.

Tilmeld nyhedsbrev

Kulturelle juleoplevelser med FOF i København

Oplev en uforglemmelig tur til København med kulturellejuleoplevelser

Lørdag indledes med med ”bag-scenen-adgang” i Operaen, hvor vi skal høre om aftenens forestilling. Dernæst indtager vi en 3-retters i restaurant Almanak, som er belliggende på øverste balkon i Operaen med en spektakulær udsigt. Endeligt skal vi opleve musicalen "Billy Elliot" i Operaen.

 

Søndag skal vi nyde balletten "Nøddeknækkeren" af George Balanchines på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

 

Der er begrænset antal pladser.

 

→ Download programmet her ←
   

Lørdag 30. november

Kl. 9:00 Afgang fra Markedspladsen 2, 7400 Herning

Kl. 13:00 (ca.) Ankomst til København, hvor vi bliver indkvarteret på "Hotel The Square”. Undervejs serveres kaffe og kringle.

Kl. 15.15 kører vi mod Operaen på Holmen. Her starter vi med en temarundvisning, hvor vi får en grundig introduktion, spændende facts og sjove anekdoter til den aktuelle forestilling og kommer med bag scenen før det hele går løs. Vi følger husets rytme, og vi bliver vist rundt både foran og bag scenen. Du vil i løbet af rundvisningen også blive introduceret til den aktuelle opsætning af forestillingen. Varighed 45 min.

Kl. 16.45 får vi en unik madoplevelse på Operaens øverste balkon. Med Københavns nok mest spektakulære udsigt nyder vi, ved veldækkede borde, en lækker 3-retters aftenmenu inkl. vand m/u brus ad libitum i restaurant ”Almanak”. Øvrige drikkevarer er for egen regning.

Kl. 19.00 får vi en introduktion til forestillingen ”Billy Elliot the Musical” inden vi kl. 19.30 indtager vores gode pladser i salen. ”Billy Elliot the Musical” er årets store musical på Det Kongelige teater. Musicalen handler om at turde gøre sin drøm til virkelighed og om at have modet til at være lige netop den, man er. Musicalen udspiller sig i en nordengelsk by under minearbejderstrejken i 1980’erne og vi følger Billys rejse fra boksering til ballettime, hvor han opdager en passion for dans, der forener hans familie, inspirerer samfundet omkring ham og ændrer hans liv for altid. Glæd dig til en spektakulær scenografi og ikonisk musik af Elton John fremført af 37 medvirkende på scenen og ”Det Kongelige Kapel” i orkestergraven.

Efter forestillingen kører bussen os retur til vores centralt placerede hotel.

 

Søndag 1. december

Efter en god nats søvn og en dejlig morgenbuffet på hotellet er der mulighed for igen at opleve hovedstaden, måske med et besøg i det julepyntede Tivoli.

Kl. 12.10 Vi kører i bus fra hotellet til Det Kongelige Teater på Nytorv. Her skal vi opleve en rigtig juleklassiker i George Balanchines ”Nøddeknækkeren”.

Der er julehygge af højeste karat, når lille Marie og hendes nøddeknækkerprins drager ud på en farefuld og forunderlig rejse, hvor alt kan ske. Og det hele opleves til tonerne af Tjajkovskijs musik, der med sine mange genkendelige, iørefaldende temaer, sin fantasifulde humor og sin overraskende og raffinerede iderigdom er blevet et af de mest elskede værker i musikhistorien. Da George Balanchines i 1954 skabte sin uimodståelige udgave af balletten ”Nøddeknækkeren”, udtalte han, at den var til børn og til de voksne, der stadig har barnets hjerte: ”For i ethvert menneske er den bedste og vigtigste del den, der er forblevet i barndommen”.

Balanchines, der tog udgangspunkt i den tyske forfatter E.T.A. Hoffmanns sælsomme historie fra 1816, giver os både den menneskelige varme i scenebillederne af den hyggelige juleaften hos familien Stahlbaum og teatermagien i det fortryllende Slaraffenland. Men samtidig tager han os ind til essensen af det klassiske eventyr og genfortolker det til et moderne publikum med en nutidig elegance, klarhed og poesi. ”Nøddeknækkeren” er for alle os der elsker jul og ballet.

Efter forestillingen går vi direkte i vores bus. På hjemturen serveres der en lækker sandwich fra Lagkagehuset og en øl/vand.

Kl. 19:30 Forventet ankomst på Markedspladsen i Herning - mange dejlige oplevelser rigere.

 

Praktiske informationer

Afgang lørdag den 30. november fra kl. 9.00 fra Markedspladsen 2, 7400 Herning

Hjemkomst søndag den 1. december ca. kl. 19.30 til Markedspladsen 2, 7400 Herning

Pris pr. person kr. 3.950 i dobbeltværelse. Pris pr. person kr. 4.425 i enkeltværelse

Praktisk arrangør FOF Herning – forstander Kirsten Bjørn-Thygesen, turleder

Prisen inkluderer Bustransport t/r, broafgift, formiddagsforplejning kaffe/te og kringle, temarundvisning i Operaen, 3-retters aftenmenu inkl. vand m/u brus i restaurant ”Almanak”, introduktion til forestillingen, A-billet, rk. 6-8 til ”Billy Elliot the Musical” i Operaen, 1 x overnatning på det 4-stjernet hotel ”The Square” på Rådhuspladsen, 1 x morgenbuffet, A-billet, rk. 8-11 til ”Nøddeknækkeren” på ”Gamle Scene” i Det Kongelige Teater, aftensandwich fra Lagkagehuset, turleder/-guide samt bidrag til Rejsegarantifonden.

Tilmelding til praktisk arrangør – FOF Herning: Tilmelding via FOFs hjemmeside www.fofherning.dk eller ved henvendelse på vores kontor Torvet 12 i Herning eller telefonisk på tlf. 9722 4744. Tilmeldingsfrist er mandag 23. september. Billetterne sælges efter ”Først-til-mølle”-princippet.

Betaling Det fulde beløb betales ved tilmelding. Bemærk! tilmelding er bindende og betaling refunderes ikke. Afbestillings- og rejseforsikring er deltagerens eget ansvar. Vi anbefaler, at du kontakter dit eget forsikringsselskab inden tilmelding og betaling.

Ret til ændringer og overraskelser forbeholdes.

Information

  • Dato 30.11.2024-01.12.2024
  • Adresse

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 30.11.2024 09:00-14:20
2 Søndag 01.12.2024 09:00-14:20