Skip to content
Slægtsforskning i FOF

Slægtsforskning for begyndere

Har du lyst til at lære mere om din families historie?

Har du lyst til at lære mere om din families historie? Så vil dette kursus være lige noget for dig. Vi vil arbejde med kirkebøger, folketællinger og andre lette kilder, og undervejs vil du få masser af gode ideer til at finde dine forfædre. Du vil også lære noget om at læse gotisk håndskrift, og vi vil sammen træne os i at læse lette gotiske tekster. Vil vil se på forskellige programmer til at holde styr på slægtshistorien, sådan at du kan komme godt i gang med din slægtsforskning. Vi har trådløst internet i lokalet, og du kan derfor medbringe egen computer eller tablet.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 19.02.2024 17:00-18:40 Herning HF & VUC Bodil Grove Christensen
2 Mandag 26.02.2024 17:00-18:40 Herning HF & VUC Bodil Grove Christensen
3 Mandag 04.03.2024 17:00-18:40 Herning HF & VUC Bodil Grove Christensen
Se alle Se færre
Bodil Grove Christensen underviser ved FOF Herning

Bodil Grove Christensen

Jeg er folkeskolelærer til daglig, og min helt store passion er slægtsforskning, som jeg har dyrket i mere end 40 år. Øvet underviser i slægtsforskning og gotisk håndskrift, og også lidt i Legacy. Jeg er ekspert i FamilySearch og har skrevet den danske håndbog dertil. Har lavet utallige anetavler for folk i Salling, specielt fra Lyby og Durup, hvor min familie kommer fra.

Det er altid spændende at møde nye mennesker og især, hvis de er helt nye mht. slægtsforskning. Under alle omstændigheder møder jeg kursisterne der, hvor de er kommet til. Jeg sætter en ære i at hjælpe med at finde ”umulige” aner, og kan mange tips og tricks til slægtsforskning. Jeg synes, at det er vigtigt at få flere brikker til familiehistorien og at få det skrevet ned - og at få fundet ALLE familiens børn, også de ”uægte”. Er også begyndt at interessere mig for DNA, og glæder mig til at få resultatet af min egen test. Er også glad for at bruge programmet Legacy, som jeg bruger til at holde styr på anerne.

Kursisterne vil få kvalificeret hjælp til at finde dine aner, og mange tips og tricks til at finde detaljerne om dine forfædre. Undervisningen foregår altid i en munter tone. Mange tidligere kursister har efterfølgende meldt sig ind i den lokale slægtsforskerforening og har fortsat det spændende arbejde med familiens historie.