Skip to content
Jernbanebyen DSB | FOF Københavns Omegn

Jernbanebyen og BoligVærkstedet

Jernbanebyen og BoligVærkstedet

Showroom for København som Arkitekturhovedstad 2023

Lokomotivværkstedet, Den gule by, studiebyen CPH Village og øko-streetfood ‘Banegaarden’. Du har sikkert allerede hørt om de mange spændende ting der finder sted i Jernbanebyen, men nu bliver det endnu vildere – for København er af UNESCO udnævnt som verdens arkitekturhovedstad 2023, og i den anledning er der opført 7 pavilloner i området til fremvisning af fremtidens bæredygtige byggeri. Hvordan kan arkitektur og byudvikling bidrage til at indfri FNs 17 mål for bæredygtig udvikling?

Det er nok ikke helt tilfældigt at pavillonerne for fremtidens byggeri placeres i Jernbanebyen, for arkitektfirmaet Cobes vinderprojekt for forvandlingen af DSB’s gamle centralværksted handler om at skabe Danmarks grønneste bydel med selvkørende busser, delecykler, boldbaner på hustagene og om at håndværkerånden fra de gode gamle dage genoplives i form af atelierer, workshops og orangerier fulde af lokale kunstnere, håndværkere og iværksættere.

Kom med på en veloplagt byvandring med guide Frederik Lindskov fra Kaktus Towers, Nexus CPH og Trafiktårn Øst forbi den historiske Skydebrohal, Lokomotivværkstedet og BoligVærkstedet til økomarkedet Banegaarden og Den Gule By.

Mødested: Trafiktårn Øst set fra Kalvebod Brygge mod Vesterbro. Carsten Niebuhrs Gade 49, Kbh. V.
Slutsted: Den Gule By
Varighed: 2 timer
Distance: 1,5 km