Skip to content
Jernbanebyen | Foto Martin Toft Buchardi Bendtsen

Jernbanebyen og BoligVærkstedet

Du har sikkert hørt om de mange spændende ting der sker i Jernbanebyen, men nu bliver det endnu vildere – for UNESCO har udnævnt København som verdens arkitekturhovedstad 2023, og i den anledning er der opført syv pavilloner i området til fremvisning af fremtidens bæredygtige byggeri. 

Hvordan kan arkitektur og byudvikling bidrage til at indfri FNs 17 mål for bæredygtig udvikling? Det er nok ikke tilfældigt, at pavillonerne placeres i Jernbanebyen, for arkitektfirmaet Cobes vinderprojekt for forvandlingen af DSB’s gamle centralværksted handler om at skabe Danmarks grønneste bydel. Her genoplives håndværkerånden i form af atelierer, workshops og orangerier fulde af lokale kunstnere og iværksættere. 

Kom med på en veloplagt byvandring fra Bjarke Ingels’ Kaktustårne og Nexus CPH ved Bymilen forbi Trafiktårn Øst, Metroens klargøringscenter og den historiske Skydebrohal til Lokomotivværkstedet, økomarkedet Banegaarden og Den Gule By.

Varighed: 2 timer
Distance: 1,5 km

Mødested: Trafiktårn Øst set fra Kalvebod Brygge mod Vesterbro. Carsten Niebuhrs Gade 49, Kbh. V.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 01.06.2024 11:00-13:00 Trafiktårn Øst Frederik Lindskov
Frederik Lindskov | FOF Københavns Omegn
Turleder

Frederik Lindskov

Frederik er uddannet i kunsthistorie (2001) og filosofi (2009) fra Københavns Universitet. Han har siden 2003 forstået flere og forskelligartede undervisningsforløb. Han har været billedkunstlærer på Københavns Tekniske Skole og operaguide hos Dania Rejser, og er sidenhen blevet fast foredragsholder og omviser hos FOF og i privat regi. Frederik underviser i kunst, filosofi, arkitektur og innovation og er gennem årene kommet tættere på en forståelse af, hvad en god formidlingspræstation kræver: nemlig en idé, en drejebog, grundig forberedelse, gode og spændende præsentationer og et godt og smittende humør ved selve formidlingen.