
FOF København og Nordsjælland
Bliv fortrolig med vinens verden. Over tre aftener smager du omkring 18 vine og lærer at bedømme, beskrive og forstå vin – fra klassiske europæiske distrikter til de nye oversøiske vinlande.
Over tre aftener smager vi i alt cirka 18 forskellige vine og får en større forståelse for:
Hvordan man smager og bedømmer vin.
Hvordan de enkelte druer smager.
Hvor forskelligt de smager afhængig af land og distrikt.
Vi gennemgår de klassiske distrikter, »smager dem« og beskriver dem. Hertil kommer emner som smageteknik, vinifikation, korrekt servering og opbevaring.
Kurset henvender sig til såvel den nysgerrige begynder som den letøvede vinsmager, der vil lære at gå systematisk til værks.
Hvidvine står generelt lidt i skyggen af rødvine. God hvidvin kan imidlertid være lige så spændende som god rødvin, men det kræver noget viden at finde frem til det.
Af vintyper smager vi både, tørre, søde og mousserende hvidvine og af druer smager vi bl.a. riesling, chardonnay og sauvignon.
Der er stor forskel på de vine, der produceres i Europa, og dem der laves i f.eks. Chile, Argentina og Australien (selv om de er lavet på tilsvarende druer).
Vi gennemgår, smager og bedømmer i første omgang de klassiske europæiske lande og distrikter.
Oversøiske vine er vundet stærkt frem de seneste årtier, men hvorfor? Er de bedre – eller bare bedre »value for money«?
Vi gennemgår de mest kendte oversøiske vinlande og distrikter og smager vinene derfra.
Klik på et tidspunkt for mere info og tilmelding.
Se mere
Se mere