Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-18. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Smag store hvid bourgogner til vinsmagning hos FOF København

Store hvide bourgogner

– Meursault, Puligny-Montrachet & Chassagne-Montrachet

Hvide bourgogne-vine lavet på chardonnay-druen er utvivlsomt verdens bedste, tørre hvidvine. Og de allerbedste vine kommer fra de tre klassiske kommuner: Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet og Meursault. Men der sker voldsomme ting med bourgogne-vine i øjeblikket – priserne er steget markant gennem fem år, og i løbet det seneste års tid er det blevet helt vildt. Den forfærdelige nattefrost, der hærgede tre nætter i træk i april 2021 med temperaturer ned til -6 grader, begrænsede udbyttet for de røde bourgogner med 50 % og for de hvide med min. 70 %. Og markedsmekanismerne har med den lille mængde og store efterspørgsel sørget for, at priserne siden er steget med raketfart – i 2020 og 2021 kommer mange vine til at stige med 30-40 % eller mere. Og det er vel at mærke fra et i forvejen meget højt niveau…

Men fortvivl ikke – vores faste foredragsholder Jesper Hedegaard har fokus på, at det skal være muligt at få stor hvid bourgogne, der er til at betale, og han ved, hvor man kan være heldig at købe vinene til ”gammel pris”. FOF Københavns vinklub er også stedet, hvor du kan smage store vine for oplevelsens skyld uden nødvendigvis at tænke på, at du selv skal ud og købe vinene efterfølgende.

Vi tager pulsen på de seneste årgange, trends og tendenser inden for stor hvid bourgogne, og du får tips til producenter, der er på vej op, uden at prisen endnu er fulgt med den stigende kvalitet. Hvordan klarer hvid bourgogne sig i de varme årgange 2018-2019? Er 2017 måske alligevel næsten bedre? Vi gennemgår forskelle på kommunernes, markernes og vinbøndernes individuelle stil, og der bliver også tid til at komme ind på den nyeste viden om det kedelige fænomen ”premox” – det forhold at en (alt for) stor andel af store, hvide bourgogne-vine desværre i en lang periode siden 1996 har været fejlbehæftede og modner/oxiderer alt for hurtigt.

Glæd dig til at smage følgende syv hvide bourgogne-vine, som alle er i prisklassen 400-1.000 kr.:

  • Puligny-Montrachet 1. Cru ”Folatieres” 2019, J.-L Chavy
  • Puligny-Montrachet 1. Cru ”Les Garennes” 2017, Fabien Coche (tidligere Coche-Bizouard)
  • Chassagne-Montrachet 1. Cru ”Blanchots-Desus” 2017, Coffinet Duvernay
  • Meursault ”Les Tessons” 2019, Pierre Morey
  • Meursault ”Les Chevaliers” 2017, Fabien Coche (tidligere Coche-Bizouard)
  • Meursault 1. Cru ”Les Charmes” 2015, Fabien Coche (tidligere Coche-Bizouard)
  • St. Aubin 1. Cru ”Les Combes” 2017, Fabien Coche (tidligere Coche-Bizouard)

Ret til ændringer forbeholdes.

660 kr. inkl. vin

Medbring: Minimum ét godt (hvidt) bourgogneglas.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser