Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-14. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Vi oplever i øjeblikket problemer med betaling på hjemmesiden. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os for tilmelding.

Send mail
I samarbejde med sundhedscentre

Samarbejde med sundhedscentre

Samarbejde med sundhedscentre

I samarbejde med kommunale sundhedscentre i København, Frederiksberg, Gentofte og Rudersdal tilbyder FOF København specialhold i motion som opfølgning på genoptræningsforløb og andre forløb i forbindelse med sygdom.

Har du været igennem et genoptræningsforløb eller et andet træningsforløb i forbindelse med f.eks. KOL-, diabetes-, hjerte-, ryg-, kræftsygdom, hofte/knæoperation, overvægt- eller stress, og kunne du tænke dig at fortsætte din træning under kyndig vejledning?

FOF København tilbyder motionstræning til dig, som ikke kan deltage på vores almindelige aftenskolehold pga. et større behov for individuel vejledning og mere tid til de forskellige øvelser.

Holdene er planlagt i samarbejde med de kommunale sundhedscentre, og de fungerer som en forlængelse af sundhedscentrenes tilbud. På den måde kan du fortsætte den samme type træning, som du kender fra dit forløb i sundhedscentret, og du kan blive på holdet, så længe du ønsker og har brug for vedligeholdende træning – sæson efter sæson.

Hvad er et sundhedscenter?

Et sundhedscenter varetager bl.a. genoptræning og andre sygdomsspecifikke og lægehenviste træningsforløb for kommunens borgere.

FOF København har mangeårig erfaring med at tilbyde specialhold i motion i samarbejde med kommunale sundhedscentre. Sammen hjælper vi borgere videre efter endt genoptræning eller andre træningsforløb i forbindelse med sygdom – helst i direkte forlængelse af det kommunale træningstilbud, hvor borgernes motivation er størst. Vi prioriterer, at undervisningen foregår i genkendelige omgivelser, gerne i selve sundhedscentrene, og med den rette fagperson som underviser.

Det tætte samarbejde med sundhedscentrene betyder også, at vi har mulighed for at udvide med flere hold, når der mangler ledige pladser, og at vi opretter nye holdtyper, hvis der mangler opfølgningshold til en bestemt patientgruppe.

Hvordan foregår træningen på specialholdene efter endt genoptræning?

FOF Københavns specialhold er altid små hold med maks. 8-10 deltagere, og der er derfor god tid til individuel vejledning. Her træner vi bl.a. styrke, balance og kondition. Vi hjælper dig til at genopbygge eller vedligeholde dit træningsniveau og velbefindende, så du har mulighed for at opretholde en aktiv hverdag på trods af de udfordringer, du måtte have.

Hvem kan deltage på disse specialhold?

Vores opfølgningshold er for dig, der har deltaget i et genoptræningsforløb eller et andet forløb i et sundhedscenter. Men du kan også deltage på vores specialhold, hvis du har behov for den samme type træning – også selvom du ikke tidligere har været tilknyttet et forløb i et sundhedscenter.

Der kan være mange forskellige grunde til, at man kan have brug for at deltage på netop denne holdtype. Motionsvejlederen i en kommune kan f.eks. vejlede en borger til at komme i gang med motion på disse hold, hvis det viser sig at være det rette tilbud og det rette niveau. Niveauet på vores specialhold ligger et sted mellem genoptræning og alle de forskellige motionstilbud, som mange ved egen hjælp tilmelder sig år efter år. I disse samarbejdstilbud er der mulighed for at få lidt ekstra hjælp og vejledning til at komme i gang, både i sundhedscenteret og hos FOF København. I dette regi er det samtidig også muligt at komme til en prøvetime, når der er behov for det.

Hvem er min underviser?

Når du deltager på et af vores specialhold i motion, undervises du altid af uddannede fysioterapeuter eller psykomotoriske terapeuter med flere års professionel erfaring bag sig. På vores yogahold undervises du af uddannede yogaundervisere. Du kan læse mere om den enkelte underviser under hvert hold.

Hvor kan jeg gå til træning på specialhold?

Undervisningen foregår for det meste i sundhedscentrene, men den kan også foregå i andre lokaler i kommunerne. Lige nu tilbyder vi hold i Frederiksberg Kommune, Gentofte Kommune, Rudersdal Kommune og Københavns Kommune. Læs mere om de forskellige tilbud under hver kommune herunder.

Hvordan bliver jeg tilmeldt?

Her på hjemmesiden kan du se en oversigt over alle vores specialhold fordelt på de forskellige kommuner. For at blive tilmeldt, skal du tale med vores fagkonsulent, som kan være med til at vurdere, hvilket forløb der vil egne sig bedst for dig.

Vil du vide mere?

For nærmere information og tilmelding kontakt fagkonsulent Charlotte Riveri på tlf. 4596 0125 eller cr@fofkbh.dk