Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
motions hold og kursus hos FOF København

Gentofte Kommune

Specialhold i Gentofte Kommune

I samarbejde med Tranehaven – Gentofte Kommunes Center for forebyggelse og rehabilitering – tilbyder FOF København specialhold for borgere, der har brug for et opfølgende tilbud efter endt genoptræning eller et andet forløb i Tranehaveregi.

Bor du i Gentofte Kommune, og har du brug for at fortsætte din træning med et opfølgende motionstilbud efter et endt genoptræningsforløb?

FOF København samarbejder med Tranehaven – Gentofte Kommunes Center for forebyggelse og rehabilitering – om træningstilbud til dig, som har deltaget i et genoptræningsforløb eller et andet forløb i sundhedscentret og som ikke kan deltage på vores almindelige aftenskolehold pga. et større behov for individuel vejledning og mere tid til de forskellige øvelser.

Holdene fungerer som en forlængelse af sundhedscentrets tilbud, og du kan fortsætte, så længe du ønsker og har brug for vedligeholdende træning – sæson efter sæson. På den måde kan du fortsætte den type træning, som du kender fra Tranehaven.

Holdene bliver udviklet i tæt samarbejde med Forebyggelsesafdelingen på Tranehaven. Det betyder, at vi udvider med flere hold, når der mangler ledige pladser, men også at vi opretter nye holdtyper, hvis der mangler opfølgningshold til en bestemt patientgruppe.

Hvilken type specialhold kan jeg gå på i Gentofte Kommune?

I samarbejde med Tranehaven udbyder vi hold i to forskellige kategorier: »Nærgymnastik« og »Forebyggelse og træning«.

Nærgymnastik er opfølgningshold til dig, der har deltaget i et genoptræningsforløb i Tranehaveregi af forskellige årsager.

Forebyggelse og træninger en videreudvikling af nærgymnastikken. Disse specialhold er til dig, som har deltaget i et sygdomsspecifikt forløb i Tranehaveregi – enten pga. KOL, diabetes, hjerte- eller rygproblemer, operation af hofte eller knæ, udfordringer med balancen, overvægt, kræft eller stress.

Hvor og hvordan foregår træningen?

Træningen foregår på Tranehavens lokaliteter: Tranehaven, Sankt Lukas Vej, Bernstorffsvej og i Mitchellsstræde. Derudover er der mulighed for at gå til nærgymnastik i forskellige andre lokaler i Gentofte Kommune, bl.a. i selskabslokaler i beboelsesejendomme, på Holmegårdsparken og i FOF Københavns egne lokaler.

Vi tilbyder også udendørs træningshold, hvis du foretrækker at træne i det fri med god plads omkring dig.

Holdene er karakteriseret ved at være små hold med maks. 8-10 deltagere alt efter lokalets størrelse. Fælles for alle holdene gælder, at der er træningsmaskiner til rådighed på alle Tranehavens lokaliteter. I de lokaler, hvor der ikke er træningsmaskiner til rådighed, vil træningen varieres ved brug af træningsrekvisitter som håndvægte, elastikker, balancepuder, bolde mv.

På alle holdene vil der være mulighed for at lave øvelserne helt eller delvist siddende på en stol, og ofte vil der også være musik til undervisningen.

Hvem er min underviser?

På vores specialhold i Gentofte Kommune får du professionel vejledning af vores undervisere, som alle er uddannede fysioterapeuter, afspændingspædagoger eller psykomotoriske terapeuter. På vores yogahold er underviseren også uddannet yogalærer.

Hvordan bliver jeg tilmeldt?

Du kan se vores forskellige holdtyper under henholdsvis »Nærgymnastik« eller »Forebyggelse og træning« herunder. For at blive tilmeldt skal du tale med vores fagkonsulent, som kan være med til at vurdere, hvilket forløb der vil egne sig bedst til dig.

Vil du vide mere?

Kunne du tænke dig at læse mere om de hold, vi tilbyder i Gentofte Kommune i samarbejde med Tranehaven, så download brochurerne herunder.

For nærmere information og tilmelding kontakt os på tlf. 4596 0100 eller e-mail hej@fofkbh.dk.

Gentofte kommune logo