Skip to content
Kursus vævning FOF

Skaftevævning

Skaftevævning

Vævning er et fantastisk håndværk. På kurset væves der på skaftevæve og henvender sig til alle, både nybegyndere, let øvede eller dig, der vil have håndværket genopfrisket.
På kurset vil du lære at sætte væven op, der er forskellige processer vi skal igennem før vi kan begynde at væve, der skal findes garn(har man ikke lige noget selv, har jeg noget med til at begynde med), udregnes opskrift, skæres trend, trenden skal ligges i redekam, der skal bommes, sølles rittes frem bindes, opbindes, og så væver du.. jeg forklarer og demonstrere alle processer..
Kurset er til dig der gerne vil væve tekstiler andre ikke har. Du får muligheden for at sætte dit personlige præg på tekstiler som fx sofapuder, møbelstof, kludetæpper, viskestykker, håndklæder, dækkeservietter, babytæpper, plaider, eller beklædningsstoffer som metervarer eller sjaler, tørklæder mm. Der er da ikke noget så skønt som at tørre hænder i et håndklæde man selv har vævet..
Der vil mest være Individuel hjælp til valg af materialer og udregning af opskrift til lige det projekt du ønsker at væve. Hvis du har en ide til hvad du gerne vil væve så finder vi ud af det..
Der er mulighed for at væve udenfor undervisningstiden i hele kursusperioden.
Medbring: ternet papir, blyant, måske en lille blok til notater, lommeregner, målebånd, saks, nål og tråd, garn til væveprojekter.