Skip to content

COVID-19: Vi har opdateret vores corona-retningslinjer, gældende fra og med den 27. oktober. Du får direkte besked, hvis du er berørt af eventuelle ændringer i forbindelse med din undervisning/foredrag.

Læs retninglinjerne her
Billede af sejlerunderviser ved FOF Aarhus Anton Lekband

Sejlerskole

Lær at sejle med FOF Aarhus, og få et duelighedsbevis eller speedbådskørekort

Vil du gerne opleve friheden til vands og lære at sejle din egen båd, så er FOF’s Sejlerskole noget for dig. Du har mange muligheder for at blive fortrolig med sejlads på vores mange teoretiske og praktiske sejlerkurser. Du kan bl.a. tage dit duelighedsbevis, speedbådskørekort eller blive yachtskipper hos FOF Aarhus. Vær opmærksom på, at det ikke er hver sæson, FOF Aarhus udbyder kursus i speedbådskørekort.

Find flere detaljer under de enkelte sejlerkurser, hvor der er mulighed for tilmelding. Kurserne er populære, så meld dig til, mens der stadig er plads. Download folderen om FOF’s Sejlerskole

Teoretiske og praktiske sejlerkurser i Aarhus

Sejlerskolen tilbyder teoretiske kurser til duelighedsprøven i sejlads, så du kan få dit duelighedsbevis. Derudover udbyder vi sejlerkurser til yachtskippereksamen af 3. og 1. grad og VHF/SRC-certifikat samt undervisning i bådmotorlære.

Vores praktiske sejlerkurser omfatter bl.a. den praktiske del af duelighedsprøven i sejlads og speedbådskørekort, som er et lovkrav, hvis du vil sejle en speedbåd. Kurserne til speedbådskørekortet afholdes både efterår og forår, hvorimod kurserne til den praktiske del af duelighedsprøven kun afholdes om foråret.

Hvad skal jeg med et duelighedsbevis?

Duelighedsbeviset er en teoretisk og praktisk uddannelse, som Søfartsstyrelsen anbefaler, at du tager før din første sejlads. Den giver dig nemlig de forudsætninger, der er nødvendige for at færdes til søs, og som er til gavn for din og andres sikkerhed. Det er dog ikke et lovkrav, så længe du sejler en båd med en skroglængde på under 15 m. Med et duelighedsbevis i hånden viser du, at du har styr på de grundlæggende og vigtigste sejladsteknikker.

Filtrér