Skip to content

Vi er i fuld gang med at planlægge efterårssæsonen, tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som en af de første. Har du spørgsmål eller lignende er du altid velkommen til at kontakte os på info@fofherning.dk eller 97 22 47 44

Tilmeld nyhedsbrev

NYHED - Yoga for kroniske smerter (H)

Der kan være mange grunde til at begynde med yoga- måske er dit håb at opleve ro, afspænding, velvære, balance, lindring fra smerter, større frihed i krop og sind, fællesskab, et fristed. Måske ønsker du at kunne få kroppen lidt i gang, men er usikker på hvad og hvor meget du kan og har brug for støtte til at finde det rette niveau for dig lige nu. Eller måske drømmer du om noget helt tredje?

Mit største ønske er at den enkelte deltagers selvtillid og tryghed i forbindelse med at kunne dyrke yoga styrkes og at den enkelte deltager opnår en forståelse for hvordan stillinger og øvelser kan tilpasses til egne behov. Deltageren bliver introduceret til nyeste viden om kroniske smerter og smertebehandling samt til meditations- og åndedrætsarbejde, der kan anvendes som mestringsstrategier i hverdagen. Endelig er det min intention, at du som deltager oplever at blive en del af et fællesskab. Hver klasse følger nogenlunde samme skabelon. “Yogadelen” af klasserne varer typisk 70 minutter. Hver klasse starter med at finde sig til rette i rummet, i kroppen og i sindet, typisk ved hjælp af åndedrætsøvelser eller meditation. Herefter følger bevægelse og blid yoga og der rundes af med afspænding. Klasserne afsluttes med 20 minutters diskussion og/eller læring om kroniske smerter.

Hvis du lever med kroniske smerter, kan du deltage på holdet. Den medicinske definition på kroniske smerter er smerter, der har varet i mere end 12 uger. Jeg har valgt ikke at målrette holdet en specifik smertetype, (eks. reumatoid artrose, osteoartrose, lænderygsmerter, post-kirurgiske smerter etc.), velvidende at der kan være varierende behov og hensyn knyttet til særlige smerteproblematikker. Holdet er dog primært tiltænkt mennesker hvis smerter ikke er cancerrelateret. Den yoga jeg tilbyder, vil være sikker at udføre for langt de fleste mennesker med kroniske smerter. Hvis du har nogle særlige bekymringer vedrørende din smertetilstand og evne til at deltage på holdet, er du velkommen til at kontakte mig.

Jeg har siden jeg blev uddannet sygeplejerske været fascineret af smerte som fænomen. Da jeg begyndte at undervise i yoga, mødte jeg mange elever med forskellige former for smerte. Jeg var usikker på, hvordan jeg bedst kunne støtte disse mennesker i min undervisning. Derfor gik jeg i gang med en Mastergrad i smertebehandling på universitetet i Edinburgh. Nu halvvejs igennem studiet har jeg fordybet min generelle viden om smerter, fået større indsigt i specifikke smertetyper og tilstande og om yogas eventuelle og potentielle plads i smertebehandling. Jeg føler mig bedre rustet til at tage imod fremtidige yoga elever, der møder til yoga med et smerteproblem.

At leve med kroniske smerter kan være invaliderende, isolerende og for nogle altomsluttende. Jeg håber at dette kursus kan blive et frirum, hvor deltagere kan føle sig trygge, føle sig mødt og måske endda opleve deres smerter for en stund træde i baggrunden. Ved tilmelding følger en email med praktisk information og råd til tiden før og efter yogaklassen.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 02.04.2024 12:00-13:30 FOF Kursuscenter Elizabeth Kenney Hansen
2 Tirsdag 09.04.2024 12:00-13:30 FOF Kursuscenter Elizabeth Kenney Hansen
3 Tirsdag 16.04.2024 12:00-13:30 FOF Kursuscenter Elizabeth Kenney Hansen
Se alle Se færre

Elizabeth Kenney Hansen

Jeg begyndte at dyrke yoga i 2007 og har altid oplevet min yogapraksis som givende selvom den i løbet af de sidste 15 år har taget forskellig form og prioritet afhængig af mine livs omstændigheder. I 2015 blev jeg uddannet sygeplejerske med et ønske om at yde omsorg og støtte menneskers sundhed. I 2017 færdiggjorde jeg en yogalæreruddannelse og siden da har undervisning i yoga været mit fokus i arbejdslivet. I 2019 begyndte jeg et masterstudie i “The Clinical Management of Pain”ved Edinburgh Universitet med det formål at bedre kunne støtte yoga elever med smerteproblemer.

Det er min erfaring at yoga er en praksis, der kan have en positiv indflydelse på kroppen, på sindet og ens liv og jeg ser yoga som et potentielt værdifuldt bidrag til at fremme sundhed og velvære for den enkelte.

Jeg er optaget af at hver enkelt deltager i mine klasser føler sig set og mødt. Jeg vil gerne skabe en tryg ramme for at udforske de enkelte elementer af praksissen; bevægelser, stillinger, meditation og arbejde med åndedrættet. Tempoet i mine klasser er roligt så at der er tid til at mærke og opleve sig selv i de forskellige øvelser og mulighed for at tilpasse øvelserne så at de kan komme den enkelte til gavn.

Gennem yoga kan deltageren oparbejde krops- og sindsbevidsthed og styrke sin evne til at være til stede i nuet. For mange kaster dette arbejde en følelse af ro og nærvær af sig. Grundlæggende ønsker jeg at støtte den enkeltes tillid til sig selv og til at bruge sin krop, og jeg ønsker at deltageren får oplevelsen af fællesskab og tilhørsforhold.