Skip to content
Fredagscafeen 2022 | FOF Københavns Omegn

Fredagscafeen

Fredagscafeen

7/10 At leve i Provence - uden at være ung eller rig 

Karen realiserede en gammel drøm, da hun i 2002 tog springet og slog sig ned på landet i Provence. Hun beretter om de glæder og udfordringer, som det var for en singlekvinde på folkepension efterhånden at blive integreret i den sydfranske kultur. Samtidig er det fortællingen om Provence bag turistfacaden, omgangsformerne, gastronomien, vinen og de mange spændende muligheder, der byder sig. Inspiration til at ”vove livet, mens vi har det!” (billedserie vises).

Karen Høeg, foredragsholder


4/11 Tordenskiold – fup og fakta

Et foredrag om søhelten Peter Wessel Tordenskiold, som alle synes at kende. Men mange af de kendteste historier er ikke helt sande. Til gengæld er de sande historier om den usædvanlige unge fyr fra Trondheim, endnu vildere og forunderlige. De er bare sjovt nok aldrig blevet kendte. Men virkeligheden overgår ofte fantasien – og det er tilfældet med historien om en af de mest berømte søhelte i den dansk-norske historie. 

Få et underholdende og fascinerende indblik i en mærkværdig fortid og om en bemærkelsesværdig person.

Foredraget bygger på bogen: "På tur i Tordenskiolds København", udgivet på forlaget Frydenlund i 2020.

Morten Lander Andersen, Cand.mag. i historie og religion

 
3/2 Kongens kvinder

Hør om alle de tragiske, spændende, kendte og ukendte dronningehistorier samt ikke mindst de fascinerende beretninger om elskerinder og dronninger til venstre hånd som for eksempel Dyveke, Kirsten Munk, Helene von Vieregg, Anna Sophie Rewentlow og Støvlet-Cathrine. Og mærk suset fra 600 års Danmarkshistorie fortalt gennem kvindernes stemmer.

Louise Langhoff Koch, forfatter


3/3 Sundhed og sygdom i den digitale tidsalder: fra data til personlig medicin 

Vi befinder os i en digital tidsalder, hvor store mængder af data dagligt indsamles og bruges til at forbedre vores liv. Dette gælder ikke mindst indenfor biologi og fysiologi, hvor bl.a. data indsamlet fra såkaldte "wearable" enheder og sekventering af den menneskelige arvemasse har banet vejen for en dybere forståelse for vores sundhed og sygdomme. Disse data har gjort os i stand til at tilpasse medicinsk behandling til individuelle patienter - såkaldt personlig medicin. Men hvordan kommer man fra uoverskuelige mængder af data til viden der kan oversættes til anvendelig sundhedsteknologi? I dette foredrag vil lektor og PhD i bioinformatik, Lars Rønn Olsen, fortælle om sundhed i den digitale tidsalder fra et datalogisk perspektiv, og give både videnskabeligt såvel som etisk stof til eftertanke.

Lars Rønn Olsen, Lektor, PhD i bioinformatik, Institut for Sundhedsteknologi, Danmarks Tekniske Universitet


14/4 Hva´ skal vi med kunsten?

Hva´ skal vi med kunsten? er det ultimative debatforedrag, hvor jeg kommer med min helt egen mening om, hvad kunst kan og bør gøre. Jeg fortæller om, hvordan kunst både kan give æstetiske oplevelser, forandre vores måde at tænke på, provokere os, trøste os, oplyse os og, måske, forandre verden. Jeg fortæller også om, hvordan kunst efter min mening kan gøre kedelige og grå kontordomiciler mere menneskelige, varme og bedre steder at være og arbejde i.

Tom Jørgensen, Kunstanmelder og foredragsholder