Skip to content
Byvandringer i heksens fodspor

Byvandringer i heksens fodspor

Kom med på fire ganske særlige byvandringer med kunsthistoriker Sofie Bové.

Vi går i heksenes fodspor og besøger de steder på Sjælland, hvor hekseprocesserne fandt sted i 1600-tallets Danmark. Sofie Bové er specialiseret i fremstillingen af heksen i kunsten og har studeret de danske hekseprocesser igennem kunstens blik.

Vi skal besøge Det Kongelige Bibliotek for at se en renæssanceudgave af »Heksehammeren« og Den Kongelige Kobberstiksamling for at se historiske raderinger af hekse. Desuden skal vi besøge Køge by, og vi ser stedet for det berygtede »Køge huskors«, som var en langvarig hekseproces i Køge i begyndelsen af 1600-tallet. Turene kommer også omkring steder i København, hvor hekseprocesserne har efterladt sig spor.

Bliv klogere på, hvad der skete, da vi i Danmark fik hekseangst og få indblik i de historier, der gemmer sig i vores byers fortid.

OBS: Se mødetid- og sted nederst.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 20.09.2024 16:00-18:00 Nytorv - på trappen op til byretten Sofie Bové
2 Fredag 27.09.2024 16:00-18:00 Den Sorte Diamant Sofie Bové
3 Fredag 04.10.2024 16:00-18:00 Køge Station - foran apoteket Sofie Bové
Se alle Se færre

Sofie Bové

Sofie Bové er Cand.mag i Kunsthistorie og specialiseret i den kunstneriske fremstilling af kvinden, i særdeleshed heksen.
Sofie er tilknyttet den Hirschsprungske Samling og Nivaagaards Malerisamling som formidler. Desuden driver hun formidlings virksomheden Nucturna, som udbreder viden og laver kulturevents om kvinden i kunst og historie.