Skip to content
Guld-Harald kommer til byen

Guld-Harald kommer til byen

Byggematadoren Harald Simonsen kunne ikke komme af med sine byggematerialer efter børskrakket i 1929. Derfor begyndte han at bygge selv. Det gjorde ham overordentlig velhavende i en tid, hvor pengene var små for de fleste.

Vi kigger på Guld-Haralds store armbevægelser i Svømmehalskvarteret på Frederiksberg. Aksel Møllers Have og Hostrups Have er dansk funktionalisme for fuld udblæsning. Der er desuden fokus på borgernes sundhed og velvære. Hostrups Have ligger i øvrigt på den gamle fabriksgrund, der frem til 1927 husede Rubens Klædefabrik. Det var her – på det pæne Frederiksberg – at kvinderne kæmpede deres første arbejdskamp i 1886. Derfor snakker vi om kønsroller og arbejdskamp, når vi nu står der.Vi slutter ved Frederiksberg station, hvor vi kan se, hvordan industri, handel og trafik har formet byen.

Mødested: Frederiksberg Svømmehal  

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 31.08.2024 11:00-13:00 Metrostationen Thomas Warburg
Thomas Warburg | FOF Københavns Omegn
Foredragsholder

Thomas Warburg

Thomas Warburg er uddannet historiker fra Københavns Universitet og laver historisk research og formidling af lokalhistorien gennem foredrag og byvandringer. Han er desuden formand for Vesterbro Lokalhistoriske Forening og Arkiv. Selv har han boet på Vesterbro i mere end 25 år.