Skip to content
M4 Sydhavn – på spektakulær kunstrejse under jorden!

M4 Sydhavn – på spektakulær kunstrejse under jorden!

Fotograf: Lene Skytthe

Med den nye metro M4 fra hovedbanegården til det gamle Sydhavn står København nu med 44 stationer og næsten 50 km metro.

De fem nye stationer er som noget nyt blevet skabt i samarbejde med fem anerkendte samtidskunstnere, hvorved metroen endelig byder rigtig kunst indenfor på rejsen under jorden. Med mere end én million passagerer pr. år pr. station vil disse kunstinstallationer med andre ord blive set af flere mennesker end værker udstillet på de allerstørste museer.

Det vigtigste er måske nok, at der nu er skabt direkte forbindelse mellem Indre By og det oversete bykvarter i det gamle Sydhavn, som i et århundrede tålmodigt har ventet på at blive forbundet med moderbyens puls.

Vi mødes i hallen under uret på Hovedbanegården, hvorefter vi stopper ved alle fem stationer ud mod København Syd. Vi ser på såvel kunstinstallationer som på byrummene ovenfor.

Værd at vide
Tilgængelighed: Turen er egnet til alle. Husk selv at sørge for billet til metroen.
Mødested: Under uret i hallen på Københavns Hovedbanegård.
Slutsted: Metrostationen København Syd.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 11.10.2024 13:00-15:00 Københavns Hovedbanegård Frederik Lindskov
Frederik Lindskov | FOF Københavns Omegn
Turleder

Frederik Lindskov

Frederik er uddannet i kunsthistorie (2001) og filosofi (2009) fra Københavns Universitet. Han har siden 2003 forstået flere og forskelligartede undervisningsforløb. Han har været billedkunstlærer på Københavns Tekniske Skole og operaguide hos Dania Rejser, og er sidenhen blevet fast foredragsholder og omviser hos FOF og i privat regi. Frederik underviser i kunst, filosofi, arkitektur og innovation og er gennem årene kommet tættere på en forståelse af, hvad en god formidlingspræstation kræver: nemlig en idé, en drejebog, grundig forberedelse, gode og spændende præsentationer og et godt og smittende humør ved selve formidlingen.