Skip to content
Matadorbyvandring

Matadorbyvandring - I Lise Nørgaards fodspor

Træd i Lise Nørgaards fodspor gennem de brostensbelagte gader i Roskilde!

På denne to timers tur dykker vi ned i kulissen bag en af Danmarks mest elskede tv-serier, Matador. Fra Lise Nørgaards barndomshjem til banken og danseskolen, der formede hendes liv, vil du opleve de inspirerende steder bag hvert Matador-øjeblik. Med levende fortællinger og historier om de virkelige mennesker og begivenheder, der inspirerede serien, er dette en oplevelse, der vil vække din nysgerrighed og begejstre dig for dansk historie.

Byvandringen går gennem Roskildes, mere eller mindre, kendte gader og stræder. På turen stopper vi blandt andet ved Lise Nørgaards barndomshjem, banken, danseskolen og mange andre steder hun har haft sin daglige gang og hører om begivenheder og personer som har inspireret hende til at skrive manuskriptet til en af Danmarks mest elskede tv-serier; Matador.

Turen tager ca. to timer og kræver fornuftigt fodtøj.

Mødested: Hestetorvet v/krukkerne, Roskilde

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 02.09.2024 16:00-18:00 Hesttorvet v/krukkerne Lykke Førslev

Lykke Førslev

Lykke Førslev (født 1981) Cand.mag. i historie fra Syddansk Universitet i 2009, med speciale i fakta versus fiktion, film og formidling. Har beskæftiget sig med lokalhistorie (Roskildeegnen). Hun har lavet byvandringer i Roskilde siden 2013.