Skip to content
Linoleumstryk

Linoleums tryk

Linoleumstryk er en gammel trykteknik, der stadig er populær blandt kunstnere og hobbyfolk. Det er en metode, der involverer indgravering af billeder i linoleumsplader ved hjælp af værktøjer som knive og graveringsværktøjer.

Linoleumstryk adskiller sig fra andre former for relieftryk ved at bruge linoleum som den primære materiale til udskæringen. For at lave et linoleumstryk skal du først finde eller lave et design. Dette kan være noget så simpelt som et abstrakt mønster eller så kompleks som et portræt.

Når du har dit design, skal du overføre det til din linoleumplade ved hjælp af blyant eller karbonpapir. Dette vil fungere som vejledning for din udskæring. Når dit design er klar, begynder du at udskære det med dine værktøjer. Du starter med de største områder og arbejder dig ned til de små detaljer for at sikre præcision og dybde i dine konturer. Det kan tage tid at få pladen helt rigtigt, men tålmodighed er nøglen her - jo mere tid du bruger på udskæringen nu, jo bedre vil dit endelige tryk virkelig se ud!

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 17.09.2024 17:00-20:00 Rødovregård Sofie Bové
2 Tirsdag 24.09.2024 17:00-20:00 Rødovregård Sofie Bové
3 Tirsdag 01.10.2024 17:00-20:00 Rødovregård Sofie Bové

Sofie Bové

Sofie Bové er Cand.mag i Kunsthistorie og specialiseret i den kunstneriske fremstilling af kvinden, i særdeleshed heksen.
Sofie er tilknyttet den Hirschsprungske Samling og Nivaagaards Malerisamling som formidler. Desuden driver hun formidlings virksomheden Nucturna, som udbreder viden og laver kulturevents om kvinden i kunst og historie.