Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Lær ecoprint på kursus

Ecoprint – smukke plantetryk på stof og papir

Ecoprint – smukke plantetryk på stof og papir

Kom og vær med til to dages workshop i ecoprint, hvor vi arbejder os igennem hele processen. Vi vil komponere billeder, dampe dem og sætter flere tryk over. Du vil komme hjem med de fineste plantetryk på både papir og stof, som er lige til at ramme ind. 

Lær at lave ecoprint

Ecoprint er en metode hvor man bruger planternes egne pigmenter til at lave tryk. Blade, blomster og stængler presses ind i papiret eller stoffet via damp. Efterfølgende dyppes det i eddikevand og ligges herefter til tørre. Når papiret eller stoffet er tørt, står du tilbage med tryk fra de planter som du havde lagt på papiret/stoffet til at starte med. 

Ecoprint er en god metode til at lege, eksperimentere og prøve kræfter af med et mere malerisk udtryk. En teknik der giver plads til både eksperimenter, styring og tilfældet. Du kan arbejde med trykket ud fra et ønske om at lade tilfældigheder spille ind eller arbejde med materialet, så du opnår et næsten fotografisk aftryk. Du kan også arbejde med en blanding af de to, så det færdige tryk opnår noget som både er sløret og næsten fotografisk. 

Prøv ecoprint hos FOF København

På kurset lærer du hele processen fra viden om hvilke planter, der egner sig til at trykke med, til selve metoden man skal igennem for at få et resultat, man er glad for. Vi går igennem trin for trin, og der vil være tid til både at følge en stram proces og til at eksperimentere selv. Udover planternes egne pigmenter vil vi også prøve kræfter med at tilføje jern og galæble. Vi ser på hvordan det ændrer farverne og det færdige udtryk på aftrykkene.

Medbring

Vi bruger akvarelpapir, bomuld og silke til at trykke med, men på andendagen vil det være muligt selv at medbringe mindre stykker papir eller stof til at trykke på. Det kan være en t-shirt, et stykke undertøj, viskestykke, halstørklæde eller lignende. Øvrige materialer er inkl. i kursusprisen.

Værd at vide

Deltagelse kræver ingen forudsætning og alle kan være med. Tag tøj på som gerne må få en plet, da metoden kan sætte sine spor.

Lav smukke ecoprint

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser