Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-18. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Kobberætsning

Kobberætsning

Kobberætsning

På dette kursus i grafisk dybtryk kan du lære at ætse kobberplader med NON TOXIC teknikker.

Vi vil gennemgå mange forskellige måder at ætse på og sammen prøve en række ætsegrunde, som giver forskellige nuancer og teksturer i det færdige tryk. På kurset vil du blive introduceret til hele processen fra idé til færdigt tryk. Vi vil arbejde med klassiske ætseteknikker som blandt andet hårdgrund, blødgrund og aquatinte, og også eksperimentere med mere utraditionelle materialer som tapetklister og husblas.

Det er ikke nødvendigt at have stiftet bekendtskab med kobberætsning inden kursusstart – alle kan være med, og der er plads til både begyndere og øvede.

Inden kursusstart bedes du overveje et eller flere motiver. Du kan forvente at fremstille 2-4 forskellige kobberplader i løbet af de 5 undervisningsgange. Der vil selvfølgelig også blive gennemgået sikkerhedsforanstaltninger og arbejdsmiljø under arbejde med jernklorid.

Efter afslutning af kurset har du mulighed for at blive bruger på bibliotekets grafiske værksted.

Medbring

Forklæde, plastikhandsker og notatpapir.

Værd at vide

Udgift til materialer, minimum 200 kr., afregnes med underviser på kurset.

Kreative kurser – keramik og meget mere

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser