Skip to content

Kontoret holder lukket 8. juli til 1 aug. MEN...Du kan stadig tilmelde dig kurser her på hjemmesiden👍😎🌼

Natur

Natur

Med naturen i hånden - tilbage på sporet
Vidste du …

At dele af vores hjerne stadig tror, vi lever på Afrikas savanne som for 300.000 år siden?
  - Derfor har den svært ved at kende forskel på, hvad der er farligt og ikke farligt i dag.

At stresshormonerne i blodet falder efter bare 20 minutters langsom gåtur i naturen?
  - Det virker bedst uden lydbog i ørerne.

At det er mere krævende for hjernen at scrolle på telefonen end at kigge på havet?
  - Så du snyder dig selv for en rigtig pause, uden at vide det, imens du ligger på sofaen.

De fleste af os ved instinktivt, at det er godt at være ude i naturen, i sol og vind, i skov og ved stranden. Men nogle gange tager vi bekymringerne med derud, så vi ikke nyder naturen fuldt ud. Vi kan komme hjem lige så anspændte og frustrerede, som da vi gik derud, fordi vi ikke ænsede den nok på vejen.
Måske gik vi og snakkede med en ven eller havde en lydbog i ørerne. Måske var vi mere optaget af samtalen, lydbogen eller de skridt, vi skulle nå, end de lugte og lyde, der var omkring os. Eller vi lagde ikke mærke til solens farvespil mellem træerne, der gav et helt særligt lys i bunden af skoven.
Hvis vi er i naturen på en rolig og sansende måde, får vi mere energi, bedre humør og færre spændinger. Vi føler os opladede, kreative og rolige. Vi føler os forbundet med naturen omkring os, og den hjælper os med at finde (tilbage til) meningen med livet og energien til at leve det.

Naturen er særlig god for dig, der har oplevet sygdom, hjernerystelse, konflikter på jobbet eller hjemme, har søvnproblemer, skal tage store beslutninger eller føler dig stresset.

Vil du vide mere og mærke på din egen krop, hvad naturterapi kan gøre for dig?
Kom med til et lille introkursus d. 20.9 og lær, hvad du skal gøre i naturen for at få den fulde effekt. Det er helt uforpligtende, men vi kan ikke love, at du ikke bliver afhængig af det.

Vi forbereder i øjeblikket et NATUR-event for UNGE mellem 12 og 16 år til efteråret. Et forløb over 3 mdr., med natur-møde hver anden uge kl 15.30-17.30.

Tilmeld dig FOF Østfyns nyhedsbrev og hør nyt om naturen

Naturvejleder Mia Rafn Hansen og Naturterapeut Rikke Kristensen