Skip to content
FOF Sønderjylland Rygtræning personer laver rygøvelser

Rygtræning - Sommer

Focus på muskeltræning, holdning og balance.

Du laver øvelser, således at stramme og overspændte muskler strækkes i takt med at de svage muskler styrkes.

Du vil undervejs få skabt en bevidsthed om hvorfor ubehag, i muskler og led, kommer igen og igen og hvordan du kan ændre det.

Små ændringer i dine daglige bevægelser, vil kunne gøre en stor forskel på dit fremtidige velbefindende.

Når musklernes styrke bliver god og smidig, vil du opnå en bedring i balance og holdning.

Holdet er tilrettelagt for kursister, som på grund af et fysisk problem ikke kan deltage på hold med mange deltagere (hensyntagende undervisning).


Information

  • Dato 18.03.2024-27.05.2024
  • Adresse Klinikhuset Cygnus
    Møllepladsen 3B, 1. sal
    6100 Haderslev
  • Bemærkninger Hensyntagende hold er tilrettelagt, så der tages ekstra hensyn til den enkeltes særlige behov. Holdene gennemføres med max syv deltagere. Der er ikke krav om lægeerklæring, men ved tilmelding bekræfter du, at du er berettiget til at deltage på de vilkår.Ved tilmelding og betaling til dette hold, bekræfter du, at du deltager i hensyntagende undervisning.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 18.03.2024 10:30-11:15 Klinikhuset Cygnus Gunhild Nymark Echternach
2 Mandag 08.04.2024 10:30-11:15 Klinikhuset Cygnus Gunhild Nymark Echternach
3 Mandag 15.04.2024 10:30-11:15 Klinikhuset Cygnus Gunhild Nymark Echternach
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Gunhild Nymark Echternach

Gunhild Nymark Echternach

Jeg lærte selv Mensendieck at kende, da jeg som 17-årig fik konstateret 2,5 cm forskel på min benlængde. Ortopæden mente, at 2 cm forhøjning under venstre sko ville gøre tricket. Dette på trods af at jeg havde mange smerter i lænden.

Jeg mødte så Mensendiecklærer Nina Skovbo, som lige var tilflyttet min landsby. I samarbejde med en dygtig kiropraktor hjalp hun mig med øvelser, der skulle løsne leddet mellem mit korsben og hoften (SI-leddet) og rette min hårdt prøvede ryg og nakke op. De fik lært mig at gå og pludselig var mit korte venstreben vokset med næsten 2 centimeter.

Jeg har fokus på alt det gode, du kan gøre for din krop, og ikke på dine skavanker. Hos mig ser vi på ergonomi og de daglige bevægelser.

Glæden og udfordringen er lige stor for mig, om du er aktiv løber, der søger holdningskoordinering og smidighed og gennem Mensendieck-træning får større udholdenhed, eller om du er skovarbejder med store fysiske udfordringer, som forhindrer dig i at leve det liv, du ønsker.