Skip to content

Vi er i fuld gang med at planlægge efterårssæsonen, tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som en af de første. Mangler du noget konkret er du også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk eller ringe på tlf. 93 88 15 97 i vores åbningstid.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Spinde kvinde spinder

Spindekreds

Er du interesseret i at spinde dit eget garn? Kan du allerede spinde, men har holdt pause i en del år? Er du en rutineret spinder? Så er du velkommen i vores nye
spindekreds.

Vi er to spindere som elsker vores håndværk, og som så gerne vil videregive glæden ved at spinde sit eget garn. Vi hjælper hinanden i gang, og løser sammen
de udfordringer der måtte komme. 

Så medbring din egen rok og nogle spindefibre, så vil vi sammen tilbringe nogle hyggelige og fornøjelige timer hver 2. uge. Der er ikke tale om et egentlig
undervisningsforløb, men en hjælp til at komme i gang, hvor vi også vil inspirere hinanden.

Hvis du har yderligere spørgsmå!, så kontakt os endelig.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 22.01.2024 18:30-21:30 FOF, Kasernen, Sønderborg Kirsten Sørensen og Karoline Helling
2 Mandag 05.02.2024 18:30-21:30 FOF, Kasernen, Sønderborg Kirsten Sørensen og Karoline Helling
3 Mandag 19.02.2024 18:30-21:30 FOF, Kasernen, Sønderborg Kirsten Sørensen og Karoline Helling
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Kirsten Sørensen og Karoline Helling

Kirsten Sørensen og Karoline Helling

Kirsten Sørensen

Jeg  har været vild med håndarbejde siden jeg var 6 år, hvor jeg lærte at strikke af min mor. Sidenhen har jeg snust til både hækling, broderi og beklædningssyning.

For ca. 17 år siden fik jeg mulighed for at prøve at spinde på en rok. Siden har jeg været fuldstændig vild med at spinde, og jeg spinder næsten hver dag. Det er blevet til mange kg garn jeg har fremstillet i tidens løb. Jeg elsker at spinde, det giver sådan en dejlig ro at lade fingrene arbejde med ulden, mens rokken snurrer. Derfor har jeg lyst til at videregive min viden om denne skønne hobby.

For nylig kastede jeg mig udi vævningens kunst, for at få brugt alt mit håndspundne garn, og det er jeg bare blevet rigtig glad for.  Så ja, håndens arbejde fylder min hverdag på allerbedste måde.

 

 

Karoline Helling

Jeg har altid været forelsket i uld og processen fra dyr til garn. Jeg har strikket, broderet og hæklet siden jeg var helt ung. Senere kastede jeg mig over knipling og vævning, men da jeg lærte at spinde, åbnede der sig en helt ny verden for mig.

Processen er meget fascinerende, og at kunne fremstille lige netop dét garn, man forestiller sig til et bestemt projekt, er virkelig fascinerende. Om det så er uld, silke, bomuld eller noget helt andet, kun kreativiteten sætter grænser.

Min drøm om at spinde fra egne dyr og planter gik i opfyldelse, da jeg flyttede til Als for snart 10 år siden. Jeg har alpakaer på marken, angorakaniner i stalden, og sidste år begyndte jeg også at dyrke hør. Jeg spinder næsten hver dag og udforsker, hvad jeg kan bruge mit alpaka og angorauld samt mit hør til. Der bliver strikket, hæklet og vævet af det, og jeg laver også puder, dyner med mere.

Jeg glæder mig til at dele min viden, erfaring og idéer med jer i en hyggelig spindegruppe.