Skip to content

Vi er i fuld gang med at planlægge efterårssæsonen, tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som en af de første. Mangler du noget konkret er du også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk eller ringe på tlf. 93 88 15 97 i vores åbningstid.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Ruth Sørensen Marlisle

Marlisle

Kurset henvender sig til alle

Navnet Marlisle dækker over en strikketeknik, som åbner mulighed for at strikke mønstre og strukturer på en helt ny måde. 
Kort fortalt går teknikken ud på, at nogle områder af strikketøjet strikkes med 2 tråde (marled knitting) og at man i andre områder splitter op og strikker med enkelt tråd og kan strikke mønsterstrik (med en sproglig reference til Fair Isle).
Det gør det muligt, at kombinere teknikker, farver og mønstre på en på én gang enkel og logisk måde, men også på en måde, som kan give strikningen et spændende nyt udtryk. Teknikken indbyder også til at blande garn i forskellig kvalitet og tykkelse.

På workshoppen vil vi lave nogle strikkeprøver og se eksempler på, hvordan teknikken kan bruges i større arbejder.

Medbring
Mindst 2 forskellige farver garn og pinde i forskellig tykkelse.

Der er mulighed for at købe garn på workshoppen.
 

Information

  • Dato 15.06.2024-15.06.2024
  • Adresse FOF, Kasernen, Sønderborg
    Gerlachsgade 5C, 5
    6400 Sønderborg
  • Bemærkninger Denne workshop er udbudt af foreningen Garn uden Grænser, hvorfor FOF’s sædvanlige betalingsbetingelser ikke er gældende. Købet er bindende og billetten kan ikke refunderes. Vær opmærksom på, at du skal have armbånd for at kunne deltage i Strikkefestivalens aktiviteter. Læs mere på www.garnudengraenser.dk.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 15.06.2024 14:00-17:00 FOF, Kasernen, Sønderborg

Ruth Sørensen

Jeg har strikket, siden jeg var barn, og dét at kunne strikke har været en naturlig del af min opdragelse i 1950-erne. Jeg kunne imidlertid rigtig godt lide det og har ”strikket igennem”, selv om dét at strikke i perioder har været ugleset. Det har været betragtet som alt fra ligegyldigt og spild af tid til direkte fordummende og latterligt. Heldigvis har der også været perioder, hvor strikning har fået nyt liv, fx i 1970-ernes hønsestrik.

Desuden har jeg taget en uddannelse som tekstildesigner på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, som har gjort, at jeg foruden strikning har arbejdet med andre discipliner inden for tekstil, mest vævning, spinding og farvning af garner.

Gennem de seneste 15–20 år har håndarbejde - og især strikning - fået en renæssance. Hvad det helt præcis er, der har gjort strikning så populært, kan man nok ikke sige, men jeg mener, det er et sammenfald af flere faktorer. Der kan være tale om at søge tilbage til ”noget oprindeligt”, og det kan være et behov for kvalitet og fordybelse, der spiller ind. Men ligegyldigt, hvad der er årsagen til, at strikkebølgen begyndte at rulle, så var jeg parat til at ride med på bølgen.

I mit arbejde lader jeg mig især inspirere af den nordiske strikketradition, som jeg jo nok selv – bevidst eller ubevidst - er en del af. Jeg har især arbejdet med mønsterstrik kombineret med flerfarvet garn og har designet strik, som har vundet genklang i mange strikkeres smag og interesse. Endvidere har jeg interesseret mig for strikning set i et historisk lys og har hentet inspiration i gemmerne på danske muséer.

De seneste mange år har jeg, foruden mit designarbejde, også undervist på kurser i Danmark og udlandet.