Skip to content

Roosimine

Her er chancen for at kigge nærmere på den estiske strikketeknik Roosimine, hvor udvalgte figurer i én eller flere farver strikkes ind på en ensfarvet bund således, at mønsterfarverne ligger løst ovenpå strikken. Dette giver en flot tekstur og nye muligheder. Det var ganske kort fortalt.

Dagens underviser, Stine Hoelgaard Johansen, vil guide dig stille og roligt gennem teknikken og dele ud af sine tips og tricks knyttet til denne teknik, foruden at vise eksempler på hvor og til hvad, teknikken kan bruges til.

NB! Du skal have slået masker op til prøven inden workshoppen.
Kursisterne skal have følgende klar før workshoppen: Slå 66 m op i den valgte bundfarve på tilhørende strømpe- eller rundpind (magic loop). Strik rundt 3 omg rundt i glat.

Medbring
Den opslåede prøve + 2-3 mønsterfarver, som er dobbelt så tykt som bundfarven. NB! Man kan evt. lægge flere tynde tråde sammen til én tyk.

Stine medbringer: kompendie + prøver til inspiration.

Information

  • Dato 16.06.2024-16.06.2024
  • Adresse FOF, Kasernen, Sønderborg
    Gerlachsgade 5C, 5
    6400 Sønderborg
  • Bemærkninger Denne workshop er udbudt af foreningen Garn uden Grænser, hvorfor FOF’s sædvanlige betalingsbetingelser ikke er gældende. Købet er bindende og billetten kan ikke refunderes. Vær opmærksom på, at du skal have armbånd for at kunne deltage i Strikkefestivalens aktiviteter. Læs mere på www.garnudengraenser.dk.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 16.06.2024 09:00-12:00 FOF, Kasernen, Sønderborg Stine Hoelgaard Johansen
FOF Sønderjylland Stine Hoelgaard Johansen

Stine Hoelgaard Johansen

Jeg hedder Stine Hoelgaard Johansen og er uddannet håndarbejdslærer i strik og hækling fra Hellerup Håndarbejdsseminarium i 1994. Jeg har mange års erfaring som strikdesigner til diverse ugeblade og garnfirmer. 
Med årene, er det blevet mere og mere tydeligt for mig, at det ikke kun er det, at designe strik og hækling, som gør mig glad, men også det, at, formidle min store viden og erfaring gennem mange års praksis, videre.