Skip to content

Vi er i fuld gang med at planlægge efterårssæsonen, tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som en af de første. Har du spørgsmål eller lignende er du altid velkommen til at kontakte os på info@fofherning.dk eller 97 22 47 44

Tilmeld nyhedsbrev

NYHED - Yoga for mén efter hjernerystelse (H).

Der kan være mange grunde til at begynde med yoga: Måske er dit håb at opleve ro, afspænding, velvære, balance, lindring fra smerter, større frihed i krop og sind, fællesskab, et fristed? Måske ønsker du at kunne få kroppen lidt i gang, men er usikker på hvad, der er det rette niveau for dig lige nu? Måske drømmer du om noget helt tredje?

Du kan få styrket din selvtillid og tryghed i forbindelse med at kunne dyrke yoga, og du kan opnå en forståelse for, hvordan stillinger og øvelser kan tilpasses til egne behov. Herudover bliver du introduceret til meditation og arbejde med åndedrættet og de fordele, som dette kan have i et liv med mén efter hjernerystelse. Endelig er det intentionen at du oplever tilknytning til et fællesskab. Hver lektion følger nogenlunde samme skabelon. 

Yoga-timen varer typisk 70 min. Hver klasse starter med at finde sig til rette i rummet, i kroppen og i sindet, typisk ved hjælp af åndedrætsøvelser eller meditation. Herefter følger bevægelse og blid yoga og der rundes af med afspænding. Hver klasse afsluttes med ca. 20 minutters diskussion og/eller læring om hjernerystelse.
Forløbet er bygget op omkring et forskningsbaseret yoga-forløb, som er målrettet mennesker, der har erhvervet sig en traumatisk hjerneskade, herunder også hjernerystelse. Holdet er primært tiltænkt mennesker, der mere end 3 mdr. efter erhvervet hjerneskade oplever, at deres liv er påvirket. Hvis du er i tvivl om holdet er noget for dig, er du velkommen til at kontakte mig.

Jeg lever med postcommotionelt syndrom efter en hjernerystelse jeg pådrog mig i 2009. I årene efter fandt jeg ud af at yoga var én af få ting jeg kunne gøre der ikke umiddelbart og øjeblikkeligt forværrede mine symptomer. Det var stort og jeg ønsker med dette hold at skabe muligheden for at andre mennesker, der lever et liv påvirket af en hjerneskade/hjernerystelse, kan opleve et rum der er lindrende og hjælpsomt. Hvis du har særlige behov eller udfordringer fx lysfølsomhed, er du velkommen til at medbringe og bruge dine hjælpemidler fx solbriller. Ved tilmelding følger en email med praktisk information og råd til tiden før og efter klassen.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 02.04.2024 10:00-11:30 FOF Kursuscenter Elizabeth Kenney Hansen
2 Tirsdag 09.04.2024 10:00-11:30 FOF Kursuscenter Elizabeth Kenney Hansen
3 Tirsdag 16.04.2024 10:00-11:30 FOF Kursuscenter Elizabeth Kenney Hansen
Se alle Se færre

Elizabeth Kenney Hansen

Jeg begyndte at dyrke yoga i 2007 og har altid oplevet min yogapraksis som givende selvom den i løbet af de sidste 15 år har taget forskellig form og prioritet afhængig af mine livs omstændigheder. I 2015 blev jeg uddannet sygeplejerske med et ønske om at yde omsorg og støtte menneskers sundhed. I 2017 færdiggjorde jeg en yogalæreruddannelse og siden da har undervisning i yoga været mit fokus i arbejdslivet. I 2019 begyndte jeg et masterstudie i “The Clinical Management of Pain”ved Edinburgh Universitet med det formål at bedre kunne støtte yoga elever med smerteproblemer.

Det er min erfaring at yoga er en praksis, der kan have en positiv indflydelse på kroppen, på sindet og ens liv og jeg ser yoga som et potentielt værdifuldt bidrag til at fremme sundhed og velvære for den enkelte.

Jeg er optaget af at hver enkelt deltager i mine klasser føler sig set og mødt. Jeg vil gerne skabe en tryg ramme for at udforske de enkelte elementer af praksissen; bevægelser, stillinger, meditation og arbejde med åndedrættet. Tempoet i mine klasser er roligt så at der er tid til at mærke og opleve sig selv i de forskellige øvelser og mulighed for at tilpasse øvelserne så at de kan komme den enkelte til gavn.

Gennem yoga kan deltageren oparbejde krops- og sindsbevidsthed og styrke sin evne til at være til stede i nuet. For mange kaster dette arbejde en følelse af ro og nærvær af sig. Grundlæggende ønsker jeg at støtte den enkeltes tillid til sig selv og til at bruge sin krop, og jeg ønsker at deltageren får oplevelsen af fællesskab og tilhørsforhold.