Skip to content
Lære syning, strik eller hækling hos FOF København

Håndarbejde

Kreative fag med garn og tråd

Udfold din kreativitet og giv dig i kast med klassiske håndværk med et moderne tvist. Vi udbyder hvert år en lang række kurser i bl.a. frit og kreativt broderi, rammevævning, billedvævning, skaftevævning, knipling, tufting/smyrna med danellanål. Er der kurser, du mangler blandt holdene nedenfor, kan du kontakte os for at høre, om der skulle være plads på nogle af de igangværende hold, som ikke længere ligger på hjemmesiden.

Plantefarvning af tekstiler og spinding af eget garn

Lær de gamle håndværk fra bunden ved at udforske mulighederne for selv af spinde dit eget garn og indfarve tekstiler af alle slags med plantefarver.

Klassisk og moderne broderi – slip fantasien løs

Lær at lave personligt og unikt broderi, som du kan bruge til tøj, tasker, smykker og meget mere. Kun fantasien sætter grænser! Vi arbejder bl.a. med frit broderi, landskabsbroderi, broderi og korssting med budskaber, genbrug af gammelt broderi med garnrester, broderi i 3D, silkebåndsbroderi eller fine perlebroderede smykker. Er det mere de traditionelle broderiformer som petit point, dragværk eller fladsyning, der har din interesse, så er det også en mulighed. Desuden lærer du om garn, nåle, materialer, overføring af mønstre og motiver og om brug af broderi-ramme og støtte-materialer. Vi tilbyder også kurser i tekstiltryk og broderi.

Knipling er et gammelt og smukt kunsthåndværk

Håndkniplinger er igen blevet populære – f.eks. på beklædning, på dækketøj eller som dekoration. Det ser indviklet ud, men der er faktisk kun ganske få regler, som nemt kan læres.

Hvor kan jeg gå til knipling, broderi, plantefarvning, spinding og tufting?

Vi tilbyder kurserne i København, Frederiksberg, Hellerup og Kastrup.

Ramme- og skaftevævning

På vores vævekurser kan du vælge, om du vil væve på rammevæv (bordvæv) eller på skaftevæv (gulvvæv med fire skafter og seks tramper). Og du kan lade inspirationen få frit løb med metervarer i kvaliteter, der kan syes op til beklædning, eller accessoires som tørklæder, sjaler, tasker m.m. Du kan lave boligtekstiler som karklude, håndklæder, viskestykker, dækkeservietter, duge, pudestoffer, møbelstoffer – måske til lænestolen, der skal ombetrækkes?

Billedvævning

Med billedvævning får du mulighed for at fremstille billeder eller mindre brugstekstiler som en taske, tevarmer, brilleetui eller små punge.

Hvor kan jeg gå til vævning?

Vi tilbyder kurser i billedvævning, rammevævning og skaftevævning i Hellerup.

Tilmelding til et kursus

Vi har kreative kurser i hele Københavnsområdet. Se vores kurser nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig. Har du spørgsmål, besvarer vi dem altid gerne på tlf. 4596 0100 eller e-mail hej@fof-kn.dk.

Er der ingen kurser nedenfor, eller er de allerede startet, kan du kontakte os for evt. overskydende pladser på de igangværende hold.

Filtrér
  1. 1
  2. 2