Skip to content

Impressionistisk maleri

Impressionistisk maleri

Fredag kl. 15 - 17:
Vi starter fredag med et besøg på Ordrupgaard (entré på 120 kr. er ikke med i kursusprisen), hvor vi ser museets enestående samling af fransk impressionisme. Helle Witte fortæller om impressionismen og gennemgår udvalgte kunstnere og værker med holdet.

Lørdag og søndag kl. 09.30 - 15:
Vi er i FOF-huset, hvor du vil få præsenteret metoder til maleri inspireret af den impressionistiske periode og skal arbejde med dine egne malerier. Du får udvidet dit kendskab til farver og farvernes indbyrdes forhold, malerteknikker og motivvalg. Underviseren kommer med fælles oplæg og vejleder den enkelte individuelt. Der er fokus på den enkelte kursists udvikling af sit eget personlige billedsprog.

Kursisterne medbringer selv pensler, lærreder og akrylfarver. Medbring selv maleplade. Farveblyanter og farvekridt til skitser kan lånes.

Helle Witte: ”Det skønne ved at male med impressionistisk malemetode er, at man kan genskabe en stemning, lyset, oplevelsen, forholdsvis hurtigt. Det er en meget umiddelbar observerende malemetode. Man kan kalde det en stenograferet dokumentarisk maleteknik. Men den kræver overvejelser om perspektiv, proportioner og komposition inden man kaster sig ud i det.”

Helle Witte er uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Firenze i 1998. Hun har siden arbejdet med kunst, maleri, scenografi, udsmykning, indretning, undervisning, kunstrejser, illustrationer og alt muligt andet der kræver et visuelt ind- og udtryk.