Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
Gå til keramik hos FOF

Keramik med Karin

Keramik med Karin

Keramikkursus med Karin 

 

Mød den kreative underviser:

Karin Morsbøl, 60 år og indehaver af MolaMola Workshop. Uddannet kunsthåndværker i 1988 fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Desuden uddannet lærer og mor til tre.

 

Karin underviser i sit eget værksted MolaMola Workshop, som er en tilbygning til hende og hendes mands private bolig, der ligger placeret i de skønneste omgivelser med udsigt til skov, vand og en gammel fabrik i den hyggelige lille by, Voervadsbro nær Skanderborg. Her har hun de seneste 1.5 år stået blandt farveprøver, ler og keramik og på fuld tid både undervist og produceret keramik i stentøjsler.

 

”Nu hvor børnene er flyttet hjemmefra er der mere tid til fordybelse i keramikken igen, for ellers har det lidt være skruet ned til hobby-basis.”

 

Hjælper kursisterne med at udvikle deres egen ide

De fleste af de kursister, som træder ind i Karins værksted, har ikke rørt ved ler, siden de var 12 år gamle, men det gør ikke noget, fortæller hun.

 

”Det vigtigste er den der helt grundlæggende respekt for håndværket, så man ikke slår for stort et projekt op til en start. Hvis ikke man ved det i forvejen, starter vi derfra og så vejleder jeg i, hvad der er realistisk at opnå på tre timer. Alle går jo herfra og er lykkedes med det.”

 

Hos Karin kommer der tit kursister ind med en klar ide om, hvad de ønsker at lave. Nogle har måske fundet en ide på internettet, som de ønsker at kopiere. 

”Jeg støtter gerne op om at bruge sådan en inspiration som udgangspunkt for det videre formarbejde og vil hellere give dem værktøjerne til at lave deres eget”.

 

Karins mål er altså at rykke kursisterne ud over deres grænser. ”Jeg kan godt lide at modellere lidt med folks indstilling,” tilføjer hun og smiler. Skulle der komme en kursist ind med en helt specifik ide til en vase med gule prikker til mormor, så er det dog også helt i orden. 

 

Rammerne er til for at blive brudt

For Karin kan det til tider fylde meget både tidsmæssigt og fysisk at have kursister i sit værksted, men det er ikke noget, hun vil undvære, for det giver hende mulighed for selv at tænke ud af boksen.

”Jeg får et godt lille skub hver gang, der har været kursister forbi mit værksted. Man kan godt blive miljøskadet af at have en klassisk uddannelse bag sig, men så står der måske pludselig en kursist, der har lyst til at prøve noget helt andet. For mig er det forfriskende at se andres glæde og de nye tendenser, der kommer frem. Det smitter jo af.”

Karin har også nogle klare rammer for, hvad der skal nås på hendes skulpturforløb og kurser hos FOF. Det er dog ikke ens betydende med, at man ikke må bevæge sig udenfor rammerne, faktisk tværtimod.

 

”På de forløb jeg har hos FOF, kan det være fint at sætte en ramme for det vi skal nå. Der er nogle teknikker, jeg synes man skal lære, men for mig er det også vigtigt, at det i de her skulpturforløb peger i retningen af, at de får lavet nogle helt unikke genstande.”  

 

Selv er hun ikke i tvivl om, at kursisterne også kan give hende rigtig meget, ud over friske ideer og tendenser.

”De fleste kommer måske ind og er lidt usikre og har måske ikke de store forventninger til, hvad det skal blive. På kort tid ser jeg, at de får stjerner i øjnene. Det giver mig virkelig så meget at se.”