Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
Korsang i FOF

Brug din stemme som dit instrument

Brug din stemme som dit instrument

Kunsten at være ligeglad med, hvad andre tænker

Martina Griffiths er oprindeligt fra Canada og har studeret musik i over 20 år, hvor hun bl.a. har dygtiggjort sig indenfor improviseret sang og kor, jazz og moderne sang. 

 

MUSIK OG SANG

Stemmen er dit instrument

Improviseret kor er sang uden musik og uden instrumenter, for som Martina forklarer det, så er stemmen vores instrument. 

 

”I have a lot of people, claiming they are not singers, but by the end of it they are singing. That is very satisfying,” 

 

fortæller Martina med sin karakteristiske accent. Det er ifølge Martina derfor en utrolig nem form for musik, for man skal ikke huske noder eller tekster, man skal simpelthen bare synge det tilbage, som hun synger til en. Som Martina videre 

fortæller, er det også det, der gør denne form for aktivitet unik, at man kan samles om noget og kommunikere på tværs af sprog og kulturer.

 

Giv slip på bekymringerne og den indre kritiker

Mange har en tendens til at tale lavmælt, især kvinder, har Martina bemærket. Her har hun en oplevelse af, at improviseret sang kan gøre underværker i at overkomme bekymringerne om, hvad andre tænker om en og ikke mindst, ens 

egen indre kritiker.

 

”This is a great way to move past that, to be seen and to speak up and build self confidence in how your voice comes across.”

 

For Martina og flere af hendes kursister er improviseret sang i et fællesskab med andre noget, der skaber frihed, både fordi der ikke er noder og tekst man skal huske, men også fordi der er plads til at være sig selv og synge med det næb man er givet.

 

”You have to be okay with falling on your face and then recovering, but we don’t judge, its a safe space where we play with it. It doesn’t always have to be pretty, it can be dissonant.” 

 

Det behøver altså ikke at være skønsang eller velovervejede ord, der flyder ud igennem munden, så længe man står ved det, man synger og har det sjovt. Det er netop det, der er kernen for Martina, at man lærer at stå ved sig selv og det kan man trække med sig videre i livet.

 

”We improvise life all day every day, so why not get good at it.”