Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev

MARIA OG ÆSLERNE TAG MED PÅ VANDRING I SPANIEN

MARIA OG ÆSLERNE TAG MED PÅ VANDRING I SPANIEN

MARIA OG ÆSLERNE TAG MED PÅ VANDRING I SPANIEN

 

Maria Friis Jensen, 44 år og bosat i Spanien med sin kæreste Manolo, sammen med hvem hun bl.a. har 12 æsler og nogle frodige olivenmarker.

Efter en tumultarisk periode af sit liv med en ufrivillig skilsmisse, valgte Maria at rykke teltpælene op og flyve til Spanien, for at vandre til Portugal med et æsel. ”Mit liv slog lige en kolbøtte. Det var for at komme væk fra mennesker og komme ud i naturen sammen med et dyr, det tænkte jeg måtte være det rigtige for mig i den situation.”

 

Turen du kan komme på med Maria, som udbydes af FOF Sydøstjylland, byder på noget mere velordnede forhold med en rigtig seng og mulighed for at tage bad. Uden nogen som helst plan hjemmefra eller viden om, hvor hun skulle finde et æsel, tog hun afsted og lod alt være mere eller mindre op til tilfældighederne. Ankommet i Spanien gik hun i gang med sin søgen efter en følgesvend – men det viste sig at være sværere end forventet. Alligevel blev hun ved. ”Det var eventyret, der gjorde, at jeg blev ved. Der var ikke et eneste tidspunkt, hvor jeg havde lyst til at tage hjem."

 

Det primitive liv

Udstyret, langt om længe, med et æsel og en sparsom oppakning drog Maria afsted mod Portugal. ”Jeg havde faktisk bare et telt og så havde jeg et reb til mit æsel Jorge og en klokke om hans hals.” Selv fortæller Maria, at trods de sparsomme planer hjemmefra, så faldt alt på plads for dem. Det skæve makkerpar vandrede på de små menneskefattige stier og veje, men der var dog altid venlige sjæle lige om hjørnet. ”Der var jo jævnligt folk, der inviterede os ind og juleaften var det faktisk en præst i en kirke, som havde inviteret os på overnatning, hvor vi sov ude i hans garage, så det blev lidt et moderne juleeventyr.”

Maria nød nu alligevel også det primitive liv og de stille stunder alene med æslet Jorge og den store verden. ”Jeg slog lejr nogle steder, hvor der var bare stjernehimlen. Det blev ikke ligegyldigt det, der var sket hjemme i Danmark, men jeg fik et helt andet perspektiv på tingene. Det med at rejse rundt, kun med de helt basale fornødenheder, det giver en enorm frihed.” 

 

En personlig pilgrimsvandring

”Den tur har ændret mit liv.” Så kort kan det siges. Maria havde nemlig lavet en klar plan i sin dagbog hjemmefra. Et af punkterne var at få renset sjælen. ”For mig var der et element af en personlig pilgrimsvandring i det.” Maria er heller ikke i tvivl om, at en vandretur kan være gavnlig for andre – uanset om de så står i en livskrise eller ej. ”Det er jo altid godt at vandre, men også bare at slippe for den strøm af input, som vi hele tiden får fra vores smartphones.” Selv oplevede Maria desuden at både tænke meget klarere og drømme oftere på en helt ny måde. ”Det der tankemylder og alt larmen var væk. Jeg tror det er vigtigt, at vi tager nogle pauser, hvor man kan få lov til at tømme hovedet. Det tror jeg sådan en tur også vil være medvirkende til.”

At vandre med et æsel blev for Maria også en ganske særlig form for afslapning, hvor man ikke har samme tid til at pille sig selv i navlen, som ved en vandretur alene. ”For mig var det rigtig sundt, at jeg havde noget andet at fokusere på. Det her æsel skulle have det godt. Æsler går også langsomt, så man tvinges helt ned i tempo.” Pilgrimsturen med æslet gjorde faktisk Maria så meget godt, at hun nu har 12 æsler sammen med sin spanske kæreste, som hun mødte på turen. Nu arrangerer Maria en mindre æselvandring for de eventyrlystne. ”Jeg håber, at der er nogen, som bliver inspireret til selv at vove sig lidt ud af den komfortzone, som vi føler os så godt tilpas i. Man må godt satse lidt engang i mellem i livet.”

 

Skal du med på vores næste tur? Se de aktuelle ture og rejser her.