Skip to content
Foredrag med FOF Næstved efterår 2024

Tirsdagsklubben

Tirsdagsklubben

Kom og vær med til fem spændende foredrag i Næstved med gode foredragsholdere og aktuelle emner.

August og Marie
Hør et spændende foredrag om August og Marie Krogh, som helt uforståeligt er gledet ud af Danmarkshistorien. De var for dansk videnskab, hvad Pierre og Marie Curie var for den franske. Blandt mange spektakulære præstationer var opskriften på insulin, som har reddet livet for mange diabetikere. Det blev til grundlæggelsen af såvel Novo Nordisk som Novo Nordisk Fonden.
Hanne Sindbæk, forfatter
Tirsdag 10-09-2024 kl. 14:30

Causeri 
Morsomt underholdende causeri om en lang karriere som skuespiller, med begyndelsen på Det Kongelige Teater i 1965, og alle de originaler, der dengang havde deres virke på teatret. Foredraget krydres med anekdoter og virkelige hændelser, og undervejs er der mulighed for at få svar på alle spørgsmål.
Finn Storgaard, skuespiller
Tirsdag 08-10-2024 kl. 14:30

Fra konflikt til harmoni
Foredraget udforsker hvordan vi kan bruge vores viden, teknologi og kreativitet til bæredygtige løsninger – både for os selv og for vores dyrebare natur, planter og dyr. Hvordan kan vi skabe harmoni mellem os selv og naturen? For at opnå denne balance skal vi ikke blot dække vores basale behov som sult, tørst og sundhed, men også arbejde for ligestilling, retfærdighed og mindsket ulighed. 
Leif Sønderberg Petersen, cand.scient.
Tirsdag 22-10-2024 kl. 14:30

Darién Gap-junglen
I 2024 krydsede den danske eventyrer Rasmus Krath den farlige og lovløse Darién Gap-jungle, der forbinder Colombia med Panama og dermed også hele Sydamerika med Nordamerika. Junglens vildskab er i disse år scene for klodens største migrationsstrøm, hvor over 2000 migranter hver dag satser livet på en 3-6 dage lang vandring – som ikke alle overlever – i håbet om at nå til USA.
Rasmus Krath, eventyrer og foredragsholder
Tirsdag 05-11-2024 kl. 14:30

Fra dronning Margrethe 2. til kong Frederik 10. 
Den 14. januar afgav dronning Margrethe 2. tronen til kong Frederik 10. Kongehuseksperten tager os tæt på forskellene og lighederne mellem de to regenter og giver også sit bud på, hvilke konsekvenser tronskiftet vil få for monarkiet i Danmark. Foredraget inddrager historiske erfaringer fra såvel Danmark som en række andre europæiske monarkier.
Lars Hovbakke Sørensen, forfatter
Tirsdag 19-11-2024 kl. 14:30

Foto: © Rasmus Krath