Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Underviser Anna Melander – plantefarvning

Plantefarvning

”Da jeg mødte plantefarven, blev jeg forelsket”

Anna Melander er designer og underviser i plantefarvning hos FOF København. Hun er uddannet beklædningsdesigner og har arbejdet med bæredygtighed i mode og design i mange år. Plantefarver betyder noget helt særligt for Anna.

”Når man arbejder med plantefarve, kan man ikke bestemme resultatet hundrede procent. Det element af kaos, som det at arbejde med levende materiale skaber, sætter kreativiteten fri, og man slipper lidt af angsten for at fejle.”

Underviser Anna Melander – plantefarvning

Netop kreativitet er der masser af tid til, når Anna underviser i plantefarvning. Her er der plads til alle uanset forudsætninger, og det kan være en helt magisk oplevelse at følge plantefarvningens proces – uanset hvor mange gange, man har prøvet det før.

 

Plantefarvning har eksisteret på tværs af kulturer i tusindvis af år

”Den historiske dimension i plantefarvehåndværket er vidunderlig. Den er med til at give en særlig dybde. Det kan næsten føles, som om der opstår en åbning i tid og rum, hvor alle farvere står samtidig i den samme karakteristiske duft af kogende rejnfan. Samtidig får man den vildeste gule farvetone frem.”

Faktaboks - rejnfan - plantefarvning

I dag dyrker Anna også selv farveplanterne, og hun er med tiden også begyndt at udforske mere eksotiske naturlige farvekilder. I øjeblikket er hun vild med indigoen, som hun kalder den mest mystiske farveplante af dem alle.

Underviser Anna Melander – plantefarvning – FOF København

Faktaboks - Indigo - Plantefarvning