Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Tænd eller sluk? Debatmøde om byens lys hos FOF København

Tænd eller sluk? Debatmøde om byens lys

Tænd eller sluk? Debatmøde om byens lys

Hvad betyder byens lys for handelslivet, kulturlivet og fællesskaberne uden for hjemmets fire vægge? FOF København inviterede til debatmøde i Louis Poulsens smukke showroom på Holmen i København, hvor fire markante fagpersoner – med tv-vært og arkitekt Ane Cortzen som moderator – debatterede alt det, udendørsbelysningen kan i en storby som København.

Nederst på denne side kan du se hele debatten, som vi også livestreamede.

Vi diskuterede blandt andet, hvordan lyset er med til at forme Københavns gader, pladser og byrum, og hvilke muligheder og udfordringer samspillet mellem lys og mørke giver. Vi vendte også, hvilken værdi det har økonomisk og i bredere forstand, når vi udsmykker København med lys, f.eks. til højtider og under Copenhagen Light Festival hvert år i februar.

Til debatten kom vi naturligvis også ind på den aktuelle energikrise. Myndighedernes melding for vinteren 2022/23 er blandt andet, at unødvendig udebelysning skal slukkes. Men hvad er fornuft, følelser og fakta i den del af debatten? Er det egentlig energimæssigt klogest at holde folk væk fra Københavns gader? Skal vi tænde, slukke – eller blot tænke os om og se begrænsningen som en gave?

FOF København er meget glade for at have fået mulighed for at holde debatmødet i Louis Poulsens smukke showroom på Holmen i København. Den danske belysningsvirksomhed Louis Poulsen er grundlagt i 1874 og er rodfæstet i den skandinaviske designtradition. Derfor var det også det perfekte sted at få belyst debattens emner, omgivet af ikoniske danske designklassikere.

I panelet sad:

  • Jesper Kongshaug, lysdesigner, Tivoli samt formand for Copenhagen Light Festival
  • Lars Ramme Nielsen, markedschef, Dansk Erhverv
  • Thomas Simone Maare, projektleder i Københavns Kommune og prisvindende belysningsekspert
  • Øivind Slaatto, medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg for design og kunsthåndværk

Moderator var Ane Cortzen, tv-vært og arkitekt.

Med afsæt i FOF Københavns rolle som oplysningsforbund, har det været helt naturligt at organisere en aktuel debat om et emne, som mange – både fagfolk og borgere – er optaget af. Emnet ligger i naturlig forlængelse af FOF Københavns øvrige foredrag, debatarrangementer og rundvisninger, bl.a. med fokus på arkitektur, byudvikling, kunst og “det gode liv”. Ønsker du at høre mere om kommende debatter og foredrag? Skriv dig op til vores nyhedsbrev her.

Se livestream fra debatten her

Denne video kan du kun se, hvis du accepterer alle cookies.

Foredrag, kursuser og debatter hos FOF København

Se aktuelle foredrag

Se vores kommende foredrag og debatarrangementer i vores store foredragskalender.