Skip to content
Lær at male på kursus hos FOF Nordsjælland

Maleri - abstrakt og figurativt

Maleri - abstrakt og figurativt

På kurset koncentrerer vi os om de maleriske og kompositoriske emner i maleriet. Mindre om hvad billedet "ligner" eller "forestiller". Eksempler fra kunsten efter 1900 og personlige øvelser og eksperimenter med akrylmaleri er grundlag for undervisningen. Alle der interesserer sig for billedkunst kan være med. 

Teknisk behøver der ikke være den store forskel på at arbejde abstrakt og figurativt, og det er kun naturligt at eksperimentere med begge udtryksformer og med det, der ligger imellem.

Kunsthistorien er fuld af interessante teorier om emnet, som man kan fordybe sig i, men det vigtigste er at eksperimentere sig frem til sin egen stil og sit eget æstetiske system. Det kommer ikke ud af den blå luft, eller af fri fantasi. Det er lige så udfordrende som at have et motiv foran sig, som billedet skal repræsentere.

Rytmen, kompositionen, farvekontrasterne er mindst lige så vigtige i det abstrakte maleri, som i det figurative, og problemerne med at få det hele ud på lærredet er de samme.

I FOF's atelierer bruger vi ikke opløsningsmidler (terpentin etc.), så det er vandbaserede malinger som akryl, akvarel, tempera, der bruges og ellers diverse former for pastelkridt, kul, blyant.

Jeg anbefaler at arbejde med akryl til de lidt større formater på staffeli - akvarel og kridt til skitser. Undervisningen er individuel og tager udgangspunkt i dit eget niveau og ambitioner.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Ole Tandrup på tlf.: 2538 5568 eller på oletandrup@mail.dk.