Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
hundetræning hund workshop træn din hund

Derfor skal du gå til træning med din hund

Hvorfor hundetræning

En vej til at give din hund et godt hundeliv

 

Hvad handler hundetræning om? 

For hundetræner og hundeejer Tine på 31 år handler de grundlæggende indlæringer om, at hunden kan fungere i familien og håndtere hverdagssituationer såsom at have den med til dyrlæge, få sele på eller være i ro omkring andre hunde. Tine er underviser i hundetræning i FOF.

 

Det hele handler ikke kun om træning. Det er også vigtigt at give hunden et godt og 

meningsfyldt hundeliv, siger hun.

 

”Jeg synes man skylder hunden at lave noget med den, som den godt 

kan lide. Vi har jo selv valgt at få den,” fortæller hun om sin tilgang til hundetræning, der i høj grad fokuserer 

på, at hundene lærer igennem leg.

 

 

Læring igennem leg

Tine har et stort fokus på, at både hunde og ejere nyder træningen og lærer at lege imens. Selv har hun Border Collien Chess, som hun igennem leg har lært at få klippet negle. ”Den får en godbid for hver negl, der bliver klippet. Det kan gøres til en hyggelig ting at gøre sammen, når oplevelsen er god,”

fortæller Tine med et smil på læben.

 

For Tine er det vigtigt ikke at træne hundene igennem frygt, men at give dem nye positive oplevelser og nye koblinger til det, det vi ikke ønsker de gør, som f.eks. at tilbyde et stykke legetøj fremfor spisebordsbenet.

”Vi opbygger læring igennem leg. Det er en rarere og hyggeligere oplevelse og man får et tættere bånd til sin hund” afslutter Tine og lige præcis gode oplevelser, er der flere af de tidligere kursister, der kan skrive under på at have fået. 

 

Det siger andre hundeejere, der har gået til hundetræning med deres firbenede venner:

 

"Jeg meldte mig til hvalpetræning, så min hund kunne blive socialiseret helt fra lille. Jeg valgte efterfølgende at fortsætte på et andet hold, da jeg var utrolig glad for at gå hos Tine og hun var meget forstående, hvis man havde nogle problemstillinger. Min hund blev jo hurtig stor og tung, så hun ville meget gerne trække, når vi var ude og gå, men Tine gav mig en masse tips og det hjalp helt vildt!”

- Lærke med sin Berne Sennen Nahla på 2,5 år. 

 

"Jeg deltog i FOF’s hundetrænings kursus i Billund med min 9 år gamle labrador, Marla. Hen over sommeren havde Marla mistet sine to søstre, så vi deltog primært for at søge det sociale. Derudover er det jo altid interessant og givende, at lære nye teknikker og få hundens færdigheder frisket op og pudset af. Tine mødte altid meget velforberedt op, og samtidig med at vise alle kursister generelle metoder og teknikker, satte hun sig meget hurtigt ind i de enkeltes udfordringer. Marla og jeg fik alle vores ønsker og forventninger indfriet. En god blanding af leg, lærdom og disciplin.” 

- Jørgen med den 9 år gamle Labrador Marla.

 

Grunden til jeg meldte os til hundetræning, var for at socialisere hunden og for at lave noget aktivt sammen, som også udfordrer ham mentalt. Han elsker det og det er sjovt at se hunden prøve at knække koden, når den skal lære noget nyt. Vi har været rigtig glade for træningen og det har styrket vores samarbejde” 

- Anni med sin engelske Cocker Spaniel Buddy på 4 år.